Сензациите в пресата днес: Любо пак готви повиквателна за Бербо

Ултиматум за шестицата отказа Гонзо от Лоно (Пд), Влади Гаджев с пореден шанс за Серия А и още…

Сензациите в пресата днес: Любо пак готви повиквателна за Бербо

Сензациите в пресата днес, 13.10.2012 г.:

„Тема спорт”: Любо пак готви повиквателна за Бербо
Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев не се е отказал от Възможността да Върне Димитър Бербатов. Както е известно, Любо изпрати повиквателна на Митко за старта на квалификациите с Италия и Армения, но нападателят на Фулъм отказа да облече пак екипа на родината. Пенев обаче обмисля отново да викне Бербо, този път за контролата с Украйна през ноември и квалификациите през март догодина. До мача с украинците легендарният голмайстор предвижда да проведе нов разговор с доскорошния играч на Манчестър Юнайтед. Треньорът се надява, че след напускането на червените дяволи Митко ще е склонен да размисли. Вратата за Мартин Петров обаче остава затворена. Бербатов е единственият футболисти, който Любо е склонен да върне. Самопредложилият се наскоро да се върне Благой Георгиев също няма да получи кредит на доверие от селекционера. Както е известно, Благо се отказа от държавния тим преди евроквалификацията с Уелс миналата година, когато отборът бе воден временно от Михаил Мадански.

„Меридиан мач”: Ултиматум за шестицата отказа Гонзо от Лоно (Пд)

Георги Иванов отказа вчера да оглави Локо (Пд) при предложените му от собственика Веселин Марешки условия и това предизвика истински хаос на „Лаута". Ден по-рано Гонзо проведе една тренировка и напусна „черно-белите". „Меридиан Мач" научи, че Георги Иванов отхвърлил работата, защото Марешки бил готов да приеме условията само ако Гонзо класира отбора в шестицата. Легендарният нападател обаче обяснил, че такъв ултиматум е абсурден, защото в момента Локо няма играчи за подобно класиране. Освен това Гонзо настоявал помощниците му да получават по 2500 лева чисто на месец, докато Марешки обяснил, че бюджетът му за асистенти е максимум 1500 лв. Христо Бонев и Атанас Узунов също присъствали на срещата в хотел „Метропол" и застанали зад треньора. След като не се стигнало до консенсус, Веселин Марешки поканил доскорошния наставник на Черно море Стефан Генов. Чечо се съгласил да поеме Локо (Пд), но след оставките на Бонев й Узунов специалистът омекнал. Вчерашната тренировка бе водена от Христо Ко-лев-Бащата и Петър Пашев. Днес Марешки официално ще трябва да обяви името на наследника на Емил Велев.

„Меридиан мач”: Влади Гаджев с пореден шанс за Серия А

Пореден шанс за трансфер в Италия получи българският национал Владимир Гаджев. Емисари на Киево също изгледаха на живо снощната световна квалификация между България и Дания на стадион „Васил Левски". Обект на техния интерес е бил именно играчът на „сините". Тимът от Верона следи под лупа изявите на Гаджев от доста време насам. Те имаха пратеници в София и за мача с Италия преди месец. Футболистът на Левски е със сериозен шанс да бъде продаден още през зимата, след като си навлече гнева на ръководството на клуба. Той си изкара изключително глупав червен картон в мача с Локо (Сф). Заради него Гаджев вече пропусна двубоя с Литекс, а сега е под въпрос и за вечното дерби с ЦСКА. Така при всяка по-добра оферта шефовете вероятно ще се съгласят да продадат играча, който на всичкото отгоре доскоро беше в конфликт с феновете. След отпадането от ФК Сараево той бе сериозно награбен от ултрасите. Въпреки неудачите си в Левски Гаджев се утвърди като титуляр при Любослав Пенев и това се очаква да повиши малко цената му. След края на миналия сезон самият той настоя да бъде продаден, но така и не се получи адекватна оферта. Още повече че сериозен процент от трансферните му права все още се държат от Панатинайкос.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки