Кокала: Илиан обърка състава за дербито

"Стойчо ми приличаше на сватбар, както и очаквах, победи по-слабият отбор", каза Емил Велев

Кокала: Илиан обърка състава за дербито
Емил Велев се съгласи да коментира пред „Меридиан Мач" случващото се в Левски. Кокала, който най-вероятно и след края на настоящия сезон ще бъде послед­ният треньор, носил титла на „сините", оп­редели проблемите на „Герена" като комп­лексни. Той подкрепи настоящото ръковод­ство на Левски, като уточни, че то не е ра­ботило дълго и заслужава още шансове.
 
- Коментарът ти за дербито ЦСКА -Левски?
- Нервно дерби. Както и предполагах, по-слабият отбор по­беди. Изненада ме страхливата игра на Левски. В подобен мач трябва да бъдеш по-смел.
 
- Откъде идва то­зи страх?
- Много неща са се насъбрали. Едно от тях е, че „сините" иг­раеха за задължи­телна победа. Напре­жението беше пове­че на „Герена". Иначе знаех, че ЦСКА не са нищо особено. С Локо (Пд) им направих 0:0, като не ни дадо­ха дузпа, а „червени­те" после се радваха на точката.
 
- „Червените" ли играха силно или „сините" слабо?
- И двата отбора не играха силно. ЦСКА действаше по-освободено и това им по­могна. Видяхте, че през второто полув­реме ЦСКА имаше доста шансове за гол, но не се възпол­зва от неумение. Това обаче няма да попре­чи на „червените" да се бият в гърдите дълго време. Това е дербито - една побе­да държи 6 месеца.
 
- Като стана дума за пропуски, ти ще­ше ли да вкараш положението на Жоао Силва от три­буните - по костюм и официални обув­ки?
- И по чорапи вкарвах положението на Силва. Иначе всеки може да направи пропуск. Някак встрани остава, че при тази ситуация първо пропусна и гол­майстора на Левски Карвальо. Този про­пуск не може да води до генерална оценка за качествата на Жо­ао Силва.
 
- Можеш ли да да­деш оценка на се­лекцията на Левски?
- Не. Гледал съм от­бора само с ЦСКА. Селекцията е сложен процес. Ситуацията около нея се променя непрекъснато. Специ­ално за дербито нови­те не показаха класа.

- Кой е виновен за слабата игра на Лев­ски в дербито?
- Проблемите са комплексни. Не може да се хвърли вината само на футболис­тите, треньори­те или шефо­вете.
 
- Прав ли е Наско Сираков да отправя остри критики към „сините"?
- Сираков може да каже, каквото си поис­ка. Той се е доказал в Левски и сега спокой­но може да казва мне­нието си във всеки един момент.
 
- Как се почувства лично ти, докато гле­даше Стойчо Младе­нов да вее сакото си след мача?
- Как да се почувс­твам?! Стойчо ми приличаше на сватбар. Демонст­рира липса на уважение към феновете. Да беше направил поне къл­бета. Аз така отпраз­нувах победата над ЦСКА с 2:0 през 2009-а, която беше съдбоносна за титла­та ни.
 
- Какви са шансо­вете за титла на Левски?
- С такова поведе­ние и игра, каквото демонстрираха с ЦСКА, трудно. Към днешна дата Лудогорец е с една-две класи над другите и ще остане така, ако другите не се подоб­рят. Дербито обаче си е с отделни пра­вила и е напълно възможно Левски да направи грандиозни мачове в следващи­те кръгове. Основни­ят проблем на „сините" срещу ЦСКА бе­ше в състава.
 
- Какво имаш предвид?
Илиан Илиев обърка състава.
 
- По-конкретно?
- Никога не, бих пуснал Христо Йовов като дефанзивен халф. Бих го сложил отдясно, а Райков -отляво. Даниел Ди­мов щеше да ми иг­рае в центъра като дефанзивен халф. При всички положе­ния не бих използ­вал Ромен Ели, за когото бях чувал само негативни неща. Да, Илиан нямаше стойностни варианти за промени в защи­тата, но кой е вино­вен за това?!
 
- Изпълнителният директор Иво Тонев обяви след дерби­то, че откакто е на „Герена", към клуба има постоянни атаки. Той уточ­ни, че знае от­къде идват те, а ти подозираш ли?
- Знам само, че трябва да се даде шанс на хората, кои­то в момента управ­ляват Левски. Те го правят от не много дълго време и заслу­жават картбланш. Виждам, че на „Герена" има ред. Клубът функционира пер­фектно. Това немину­емо ще се отрази по­ложително и на от­бора.
 
- Като те слушам, сякаш очакваш по­кана от Левски...
-Не. Няма кой да дръзне да ме покани в Левски. Моят случай на „Герена" е безпреце­дентен. Направих от­бора шампион в ед­на много трудна го­дина, но ме освобо­диха. Явно не ми е било писано да ми дават шанс. От мен искат непрекъснати успехи, и то веднага.
 
- Предстои мач между Левски и бившия ти клуб Локо (Пд). Имат ли шанс „смърфовете" на „Герена"?
- Локо е нов и не­познат отбор, а това е факт, неудобен за Левски. Повечето футболисти не бяха познати в „А" група, когато ги взех на „Лаута". Стартирахме с 4 ра­венства, а съперни­ците бяха щастливи, че не са загубили. Стъпихме накриво само с Ботев (Вра­ца), но това наскоро направи и Лудогорец. Явно издънката ни не е била толкова голяма. 
 
- Веселин Марешки каза, че ако не си бил ти, Локо (Пд) сега щял да бъде на 4-то място...
- Според негови­те думи и разбира­ния Локомотив сега трябваше да е са­мо с победи - 27 точки от 9 мача. То­ест лидер в класи­рането. Не искам да коментирам ду­мите на Марешки. Неговата оценка не ме интересува. Всеки, който малко от малко разбира от футбол, знае какво съм постиг­нал на „Лаута". За един месец смених
три отбора в Ло­ко. Попълвах в движение дуп­ките, които всеки ден из­скачаха... Не искам да от­говарям на нападките от Мареш­ки.
 
- Има ли нещо общо между аптека­та и Фут­болния отбор?
- То­ва е като срав­нение между Лом и Лон­дон.
 
- Ос­вобож­даването ти от Локо (Пд) може ли да е про­диктувано от твой провал на детек­тора за лъжата?
- Трябва да пи­таш Марешки. Не съм се интересувал какво е станало с детектора. Занимавам се с футбол, а не с шпионаж. Сега е моментът да те посъветвам да звъниш всеки ден на Марешки. Той винаги има какво да каже. За последно разбрах, че мечтае за равен с Ботев (Пд)... отлично.
 
- Доколкото знам, на един и същ въпрос си от­говорил първо с „не", а след това с „да" и в двата случая полиграфът е отчел, че казваш исти­ната...
- Да, има нещо такова. Задаваха само въпроси, на които трябваше да се отговаря с „не". Марешки преекспонира този де­тектор, сякаш е отк­рил топлата вода.
 
- Коментарът ти за сагата „Георги Иванов - Гонзо на Лаута"?
- Според мен Гонзо си тръгна бързо-бързо от „Лаута", защо­то там има много странни неща. Разривът не е само за­ради пари. Марешки иска да въведе в Ло­ко нещо съвсем ново за футбола. Неща, които ги няма никъ­де по света.
 
- Например?
Много неща, срамни неща. Като почнеш с премежди­ята около закупува­нето на топки и еки­пи, минеш през факта, че в треньорска­та стая няма вода и завършиш с това, че треньорите трябваше да върнем фла­нелките и анцузите, които ползвахме. Го­воря за екипировка, с която аз и помощ­ниците ми сме се по­тили по време на тренировки. Сега те­зи дрехи ги носят други хора на „Лау­та"....
 
- Сърдиш ли се на Гонзо, че за вто­ри път те смени?
- Какво от това. Много важно. Какво ме интересува, кой ще дойде след мен. Аз съм професиона­лист. Върша си рабо­тата. Не се оплак­вам, но в моя слу­чай, дори да я вър­ша добре, пак ме го­нят. И така няколко пъти.
 
- Завиждаш или съчувстваш на но­вия треньор на Ло­ко (Пд) Стефан Генов-Чечо?
- В никакъв случай не му завиждам. Ис­ках да си тръгна с Коко Динев, но Ма­решки ме убеди да остана. После се оказа, че е било по-добре да си тръгна. В нито един момент не съжалявам, че бях на „Лаута". Имам много добри спомени - финала за купата, класирането в Европа, паметните победи над Лудогорец, Левски и Литекс... Пожелавам успех на Чечо.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки