Бербатов се отърва с натъртено ребро

Прогнозите за тежка травма не се оправдаха след медицинските прегледи

Бербатов се отърва с натъртено ребро

Димитър Бербатов няма да пропусне мачове на "Фулъм" в английското първенство, стана ясно вчера.

След равенството 3:3 срещу "Рединг" като гост се появиха информации, че българският нападател може би има спукано ребро. Бербо мина прегледи и прогнозата не се оправда.

"Няма му нищо. Реброто по-скоро е леко натъртено", обявиха пред "Стандарт" близки до играча. Бербатов получи контузията през първото полувреме.

На почивката лекарите на тима му биха инжекция и той довърши мача, като дори вкара третия гол за "Фулъм" в 88-ата мин. В 90-ата обаче домакините изравниха. Бербо игра във втори пореден мач, след като пропусна четири седмици заради контузия в бедрото.

"Бербатов се представи добре. Може да играе в средата на терена и напред. Имаше нужда от инжекция, за да играе през второто полувреме, и показа голям характер", каза мениджърът Мартин Йол след мача.

"Имаше проблем с реброто, където изпитваше силна болка. На почивката го помолихме да изиграе още 10-15 минути, но той остана на терена до края и се радваме, че вкара третия гол", добави холандският специалист, чийто тим приема на 3 ноември "Евертън", а седмица по-късно излиза в лондонското дерби срещу "Арсенал" на стадион "Емирейтс".

Междувременно Димитър Бербатов потвърди пред организаторите на "Турнира на шампионките", че ще присъства на финала в София.

Футболната звезда е поел ангажимент чрез фондацията си и в неделя ще направи всичко възможно да бъде на трибуните в "Арена Армеец".

Тенис надпреварата стартира утре, а шампионският мач е на 4 ноември. Като ВИП гост е поканен и премиерът Бойко Борисов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки