Николай Щерев: Искам да бъда уникален

Победителят в тазгодишната селекция на КК „Дарби” и Футболната академия на Брукхаус Колидж Николай Щерев даде първото си интервю за Novsport.com. Младежът призна, че е фен на Реал (Мадрид), че иска да е уникален, а не да прилича на някой от световните футболни звезди. Ники се надява в Англия да натрупа опит и да получи образование, което да му помага и на терена, защото,както заяви младият футболист на пресконференцията: „На терена не трябва само физика, а и интелект.”

Николай Щерев: Искам да бъда уникален

Победителят в тазгодишната селекция на КК „Дарби” и Футболната академия на Брукхаус Колидж Николай Щерев даде първото си интервю за Novsport.com. Младежът призна, че е фен на Реал (Мадрид), че иска да е уникален, а не да прилича на някой от световните футболни звезди. Ники се надява в Англия да натрупа опит и да получи образование, което да му помага и на терена, защото,както заяви младият футболист на пресконференцията: „На терена не трябва само физика, а  и интелект.”


- Разкажи ни първо малко за себе си, как се стигна до участието ти в този конкурс, доволен ли си, че спечели и какви са впечатленията ти?
- На 17 години съм, случайно се записах в конкурса. Майка ми чу по радиото и настоя да участвам. Щастлив съм, че успях да спечеля. Мисля, че занапред ще мога да се докажа в Англия и да подобря академичното си ниво. Знам, че обучението там е на едно много сериозно ниво, както и футбола и затова се надявам, че спечелих конкурса.

- Какво очакваш от Англия освен амбицията да се докажеш?
- Очаквам да ми даде добра възможност за доказване и да ми даде един отскок напред както във футбола, така и в училище.

- Сподели, че имаш афинитет към атакуващия футбол, има ли футболист на когото искаш да приличаш?
- Не искам да приличам на никого, искам да съм различен. Мисля, че съм различен и ще съм благодарен ако успея да запазя точно това – различното. А моят идол, той вече не играе. Зидан ми допада най-много, неговият стил на игра ми харесваше най-много.

- Да приемем ли, че си фен на Реал (Мадрид)?
- Да, голям фен съм на този отбор и се надявам с привличането Кака и Роналдо да спечелят Шампионската лига.

- Участвал ли си в мачове при мъжете, разбрахме, че си част от отбора на Витоша (Бистрица). Какво е мнението ти за това, което се случва в българския футбол, още повече, че и Витоша (Бистрица) бе участник в неприятен инцидент в Симитли?
- Тези инциденти не бива да се допускат. Трябва да бъдем коректни както в играта, така и извън нея. Това е най-важното, иначе имам записани 7-8 мача през миналия полусезон при мъжете и мисля, че е добре все повече и повече млади състезатели да взимат участие в такива мачове, за да се развиват по-бързо и да свикнат с истинския футбол.

- Какво би си пожелал за в бъдеще и какво би пожелал на следващите участници в селекцията на колежа?

- Аз си пожелавам здраве, всичко друго ще дойде от само себе си. Колкото до тези, които ще опитат късмета си и ще се присъединят към Брукхаус Колидж занапред им пожелавам много късмет и да дават сто процента от себе си във всяка една тренировка, всяко едно занимание, а и не само във футбола

Григор: Надал и Джокович са опасни, но не са в своя пик

Интервю с Григор Димитров преди турнира в Рим

Сашо Станков: На ЦСКА му трябва пълен рестарт. Пълен!

Вижте какво каза бившият треньор на "армейците"

Караиванов: Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив

Президентът на ПФЛ обясни защо не е имало намаляване на отборите в елита

Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки