Журналист призова прокуратурата да запечата БФС заради ТВ правата

Прокуратура­та трябва да влезе във фирмата на Домусчиев и да запечата сградата на БФС, раздадоха си правата под масата

Журналист призова прокуратурата да запечата БФС заради ТВ правата
Директорът на "Новини и актуални предавания" по TV7 - Николай Бареков, призова прокурату­рата да влезе в офисите на фирмата "Футбол Про Медиа", която държи правата за излъчване на мачовете от "А" група. В предаването си "Гореща точка" той обяви, че въпросните права са придобити по незаконен начин.

Вчера пък от "Футбол Про Медиа" се заканиха да съдят Бареков именно заради тези негови изказвания. 
 
- Имаше конфликт на интереси. Няма как ти да казваш кой мач да се дава и кой не. Тоест, ако залагат на даден мач или има поръчково съдийс­тво, те могат да оставят даден двубой на тъмно. Уж има споразумение, но се дават два мача на месец с долнопробно ка­чество, с една камера, в някаква кабеларка - каза Бареков.
 
Той нападна собстве­ника на Лудогорец Кирил Домусчиев че е изрекъл безсрамни лъжи в пре­даването "Лице в Лице" по bTV, а отговорите на зададените му въпроси били неадекватни.
 
- Домусчиев изрече без­срамни лъжи, а отговорите му бяха неадекватни. Опита се да излъже, че нашата телевизия иска да вземе правата без пари. Ние сме платили 2,3 млн. лева за футболните права - за втори избор. Издъл­жили сме се до стотинка. Той е обещал да вкара 2 млн. лева, но не се знае дали това е така. TV7 показа последния мач на Лудогорец с ЦСКА с 12 камери. Миналата година в клубовете влязоха 5 млн. лева. Прокуратура­та трябва да влезе във фирмата на Домусчиев и да запечата сградата на БФС, раздадоха си правата под масата. Защо и да не се стигне до зна­кови арести?! - призова журналистът.
 
От своя страна, Вален­тин Михов, който доско­ро държеше правата за излъчването на мачовете от "А" група, също се включи в предаването. Той смята че е безумие конкурентни отбори да имат обща фирма. Както е известно, "Футбол Про Медиа" покани всички отбори от "А" група да се включат във фирмата, но само Лудогорец, Левски и ЦСКА го направиха. Те заплатиха сумата от 2 млн. лева за правата на първенството от 11-ия кръг до края.
 
- Пълно безумие е отбо­ри, които се конкурират, да имат обща фирма и след това да си разпреде­лят правата. Доста неща ме притесняват. Всичко е тайно. Няма по света подобно нещо. Аз пред­ложих минимум 2,4 млн. лева. Борислав Михайлов направи много грешки. Може да се каже, че на­правиха престъпление - заяви Михов.
Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки