Бойко с предложение към Боби: Направи зимни турнири в залите вместо пауза

Премиерът и "тигрите" спечелиха четиристранен турнир за ветерани

Бойко с предложение към Боби: Направи зимни турнири в залите вместо пауза
Бойко Борисов разкри, че е посъветвал Боби Михайлов да се премахне зимната пауза в родния футболен шампионат, като се измисли начин мачовете да се провеждат по спортните зали. 
 
Министър-председателят и ветераните на Витоша Бистрица спечелиха за втора поредна година четиристранния зимен турнир в комплекс “Царско село”, след като последователно надиграха Локомотив (София) и ЦСКА. Премиерът взе участие и в двата мача на „тигрите“, като се отличи с два гола във вратата на Локо (Сф).
 
Между мачовете Борисов проведе разговор с президента на БФС Борислав Михайлов, който също уважи събитието. След края на надпреварата министър №1 разкри пред журналистите какво си е казал с Боби Михайлов.
 
„Казах му, че сега играем всеки ден на игрищата в София. Виждате английското първенство, има три мача преди и след Нова година. Нашите предприятия, ако може така да нарекат футболните клубове, месеци наред почиват. Защо не правят зимни турнири в залите? Вече има такива. Сега родителите с децата се чудят какво да правят тези 4 дни, могат да гледат футбол, ама нашите си почиват. После ще се съберат на 4 януари, ще тичат два месеца по планините, ще се изпоконтузят и после ще кажат: „Не сме подготвени”. Подготвени за кое? В Англия кога се подготвят? Подготвят се с мачове. Това му казах на Боби. Да съкращават отборите, да има повече мачове, да се играе непрекъснато и публиката да ги гледа. Аз мога да му предложа това днес, когато съм по футболни обувки. Нямам право да се меся иначе в работата на футболния съюз. Това е огромно време, което никой не би си позволил да дава 30-40 хил. заплата да не се работи с месеци. Защо ме чакате сега в студа? Защото това ви е работата. А те защо почиват? От много тежки мачове”, каза Борисов.
 
Той коментира и скандала между Борислав Михайлов и Христо Стоичков: „И Стоичков, и Боби Михайлов са ми много добри приятели. Тъпо ми е, че се карат, ще намерим начин да си оправят отношенията, не са малки деца.“
 

Премиерът бе запитан и за отсъствието на Станка Златева от награждаването “Спортист на годината”: „Безспорно има сърдити в спорта. Ето, сега Любо Пенев като загуби сигурно го яд. Преди няколко дни загуби и на тенис. Затова го е яд. Нормално е. Истинският спортист го преживява. Станка е велика спортистка. Кубрат също.”  

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки