Опашкарят в Англия измъкна точка от шампиона (видео)

К.П.Р. се добра до 0:0 срещу Манчестър Сити след чудеса от храброст на Жулио Сезар, вижте всички резултати от ВЛ

Опашкарят в Англия измъкна точка от шампиона (видео)

Последният в класирането на английската Висша лига тим на Куинс Парк Рейнджърс прекъсна серията от шест поредни победи на шампиона Манчестър Сити и взе точка от първенците след 0:0 на своя „Лофтъс Роуд” в среща от междинния XXIV кръг на Премиършип.

Гостите бяха по-активният отбор през целия двубой, който се игра под проливен дъжд, но така и не успяха да преодолеят фантастичния вратар на „обръчите” Жулио Сезар.

Бразилският страж на домакините показа някои колебания при центриранията, но пък демонстрира феноменален рефлекс и със сигурност има най-голяма заслуга затова, че лондончани останаха непобедени във Висшата лига през календарната година.

Манчестър Сити започна вихрено срещата и още в началото Лескът получи шанс да открие резултата, но не успя, а в средата на първата част „обръчите” бяха спасени и от гредата, след като удар с глава на капитана Сабалета се отби в напречния стълб.

Впоследствие гол на Серхио Агуеро бе отменен заради засада, а в заключителните минути на първото полувреме Жулио Сезар спаси блестящо изстрел  на Гарет Бари, който стреля силно от границата на наказателното поле само, за да види как бразилският страж избива топката в корнер.

Вратарят на домакините Джо Харт пък трябваше да се намеси веднъж решително, но той го стори и се справи отлично, останал очи в очи със звездата на лондончани Адел Таарабт. След паузата темпото на игра поспадна, понеже хората на Хари Реднап се прибраха в защита и спокойно изчакваха атаките на съперника.

И двата отбора имаха претенции за дузпа в своя полза, но реферът правилно подмина ситуациите, а в 83-ата минута Давид Силва осъществи двойно подаване с появилия се като резерва Един Джеко и стреля точно от границата на вратарското поле, но Жулио Сезар демонстрира фантастичен рефлекс и отрази удара на испанеца, запазвайки мрежата си суха.

Така К.П.Р. събра 16 точки и остана на последна позиция, на 4 от първия над чертата тим на Уигън, с колкото вече изостава и Манчестър Сити от градския съперник Юнайтед, който утре вечер приема новака Саутхемптън.



Ето и останалите резултати от вторник вечер:

Съндърланд - Суонзи     0:0

Астън Вила - Нюкасъл     1:2
0:1 Папис Сисе (’19)
0:2 Кабайе (’31)
1:2 Бентеке (’49, д.)


Стоук Сити - Уигън     2:2
1:0 Шоукрос (’23)
2:0 Крауч (’48)
2:1 МакКартър (’50)
2:2 Ди Санто (’61)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки