Сензациите в пресата: Ромски катун нападна Левски на село

И още: Черноморец потъна със 77 млн. лева, "Титаните" махат глоби при победа, готвят оферта за Христо Янев

Сензациите в пресата: Ромски катун нападна Левски на село
Сензациите в пресата днес, сряда, 10 април 2013 година:

Меридиан мач: Ромски катун нападна Левски на село

Ромски катун пог­на Левски в навече­рието на мача с Пи­рин в Гоце Делчев. „Сините" пътуваха вчера за Югозапа­да. Те тренираха на терена в село Мусомища, което се намира на 800 метра от Гоце Делчев.

Там футболистите бяха шокирани от буйния и неподдър­жан треволяк на те- рена, както и от тум­ба роми, които ата­куваха тренировка­та.

Заниманието, което проведе Илиан Илиев, събра около терена 200-300 жители от селото. Голяма част от тях бяха роми. Те се оживиха, когато видяха доктора на Левски Михаил Ил­иев. Част от тях нах­луха на терена и поискаха лекарят да ги прегледа, за­щото били болни.

Илиев отказа, а су­матохата затрудни тренировката на „сините".

Меридиан мач: „Титаните” махат глоба при победа

Собствениците на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов няма да санкциони­рат футболистите за срамното отпадане от Купата на Бълга­рия, ако победят Лу­догорец. Шефовете бяха бесни, след като основната цел този сезон бе изпусната след поражението от Локо (Сф). Сега ЦСКА има възмож­ност да атакува тит­лата и при евентуа­лен успех над Лудо­горец тази цел ще из­глежда напълно реал­на.

Премиите за отделните мачове на ЦСКА бяха премах­нати още през мина­лото първенство. Бо­совете дават само от­борна награда при спечелване на тро­фей. Сега „армейци­те" имат последна възможност да се върнат в борбата за титлата. За да свалят напрежението, собст­вениците решиха да амбицират играчите, като обещаха отмяна на глобата. Димитър Борисов вече някол­ко пъти демонстрира безразличие към мястото в крайното класиране. Явно че на „титаните" не им се плащат бонуси.

Меридиан мач: „Червените” готвят оферта за Христо Янев

Х
ристо Янев е пред завръщане в ЦСКА. Бившият играч на „армейците" напусна гръцкото първенство. 33-годишният халф разтрогна договора си с втородивизионния Панайтоликос заради финансовата криза в клуба. Янев е прекратил контракта си с клуба по взаимно съгласие. Той премина в Панайтоликос през есента, след като бе­ше освободен от ЦСКА след отпадането от Лига Европа.

От ЦСКА следят внима­телно ситуацията с Янев и нищо чудно тези дни да му предложат оферта. Христо се завърна на „Армията" миналото лято, но след фаталното 1:1 с Мура в София бе освободен. Янев има право да облече отно­во червената фланелка.

Според правилата на ФИФА един футболист може да играе в рамките на един сезон максимум в два клуба. Важен факт е, че ръководството на ЦСКА е изплатил всички дължи­ми суми към Янев.

Меридиан мач: Черноморец потъна със 77 млн. лева

Финансовата криза в Чер­номорец се задълбочава. Това показва одитът за 2012 година, до който „Меридиан Мач" се добра. Бюджетът на клуба за миналата го­дина е бил в размер на 9,4 милиона лева. Загубата за 1 година е 5 115 000 лева.

Справка­та показва, че за зап­лати са платени малко над 4 милиона лева. Любопитен факт е, че клубът е успял да реа­лизира приходи от трансфери на футбо­листи в размер на 3 268 000 лева. Това е и най-голямото приход­но перо в бюджета. Натрупаната загуба в годините вече достига близо 52 милиона ле­ва.

Акумулираните дългове са за над 25 милиона лева. Те са основно към Митко Събев и „Петрол хол­динг". Така общият от­рицателен финансов резултат на клуба, включващ загуби и дългове, вече надхвър­ля 77 милиона лева.

Дружеството има и вече отрицателен капиталов резултат в. размер на 1,4 милиона лева. Цифрите показват, че Черноморец е в състояние на техни­чески фалит, но въпре­ки това продължава да функционира. Ако не се вземат спешни мер­ки, клубът ще продъл­жава да затъва финан­сово и може да се на­ложи да разпродава активи.

В момента единственият стойнос­тен актив са 140 дека­ра от спортен комп­лекс „Черноморец", апортирани в дружест­вото. Както е извест­но, в Черноморец ак­ционери са Община Бургас и „Петрол хол­динг". Самият финан­сов отчет за 2012 го­дина пък ще бъде ко­ментиран от Общинс­кия съвет в Бургас на 23 април. Местният парламент ще заседа­ва и ще умува какви мерки да се предприе­мат и как да се прило­жи истински оздрави­телен план за футбол­ния клуб.

Според експертите в момента спасение мо­же да дойде само ако се намери солиден ин­веститор, който да покрие дълговете и да налее свеж ресурс в АД-то, за да може то да работи на нормални обороти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки