Свилен Нейков: Скандали в българския футбол няма

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков в интервю за кореспондентът на Novsport в Сливен коментира редица въпроси от сферата на българския спорт. След демонстративната футболна среща между националните отбори на България и Италия министър Нейков отговори на въпроси засягащи скандалите за укриване на данъци в българския футбол и развитието на въпроса за изграждане и модернизирането на националните спортни бази. За първи път министър Нейков изказа мнението си и за тежкото състояние, в което се намират едни от най-успешните спортове в България – борбата и вдигането на тежести

Свилен Нейков: Скандали в българския футбол няма

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков в интервю за кореспондентът на Novsport в Сливен коментира редица въпроси от сферата на българския спорт. След демонстративната футболна среща между националните отбори на България и Италия министър Нейков отговори на въпроси засягащи скандалите за укриване на данъци в българския футбол и развитието на въпроса за изграждане и модернизирането на националните спортни бази. За първи път министър Нейков изказа мнението си и за тежкото състояние, в което се намират едни от най-успешните спортове в България – борбата и вдигането на тежести.

 
 „Преди 15 години гледахме мача на Белмекен. Базата направо щеше да падне. Чувстваме се добре, радвам се че в същото настроение са и колегите от Италия, надявам се за в бъдеще отново да им гостуваме”, коментира Нейков.
 
 
„Скандали в българския футбол няма. Забавените и неуредени въпроси трябва да бъдат адресирани от ръководствата на клубовете. Трябва да е ясно какво ще се прави в бъдеще. За да се знае какво се прави нещата трябва да излязат на бял свят. Политика има за спорт. В Сливен станахме свидетели на отлични условия, в които да се извършват нормално срещи от футболни първенства. Не само средствата, а в по-голяма степен желанието на хората е това, което трябва да бъде определящо”, добави той.
 
 
„Ще направим всичко възможно до края на годината да извършим голяма част от ремонтните работи по спортните бази и по-специално Белмекен. Засега на първо място са многофункционалната спортна зала и Белмекен, за да можем да осигурим една по-добра подготовка на нашите състезатели”.
 
Относно слабото представяне на българските борци на световното първенство Свилен Нейков заяви:
 
 
„Случват се и такива неща. След олимпийска година е нормално, случва се да се отпуснат състезателите. Дано Станка Златева, която започва утре участието си на световното първенство да се пребори за медал. Ще разчитаме на борбата да ни представи достойно в Лондон, но все още е прекалено рано за да се правят крайни оценки”.
 
„Щангите са друг въпрос. Засега водим разговори с американския посланик. На 27 ноември ще се състои конгресът на Международната федерация по вдигане на тежести. Там ще бъде решено каква ще бъде идеята за развитие на Тамаш Аян. Българските щанги имат място и ще направим всичко възможно да възстановим този спорт. Победите на останалите състезатели не са сладки в отсъствието на България. Една победа може да бъде сладка само тогава, когато България е била победена. От много посоки има натиск за смяна ръководството на федерацията. Това решение принадлежи на Общото събрание, върху който ние не можем да съдействаме. Трябва да изчистим от допинга този спорт както всеки останал. Ако разчитаме на правилна основа и усилен труд, а не на странични средства тогава нещата ще случат”.

 

Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки