Йеленкович спира с футбола

Помощникът на Стоичков напуска, Берберович се връща в Литекс

Йеленкович спира с футбола

Досегашният капитан на Литекс Небойша Йеленкович ще спре с футбола, след като стана ясно, че няма да успее да се възстанови от контузията на коляното. Роденият през 1978 година Йеленкович се превърна в истинска легенда за почитателите на Литекс и е първият чужденец, който има повече от 250 мача в А група. 

Дефанзивният халф се контузи тежко в началото на тази пролет при успеха с 2:0 над ЦСКА, а травмата се оказа по-сериозна от очакваното. При това положение Йеле, както е известен в отбора, остава близо до отбора, но извън терена. 

Но край Покрития мост се завръща друг обичан играч- босненският защитник Джемал Берберович. Той се състезаваше за последно в германския Дуисбург, но след изтичането на договора му предпочете да се върне в Литекс за своя трети период с оранжевата фланелка. Берберович показа футболна грамотност и при Станимир Стоилов беше използван на няколко позиции на терена - все успешно

В същото време стана ясно, че досегашният помощник на Христо Стоичков - Петко Петков, напуска клуба. Новината беше потвърдена от финансовия директор на оранжевите Величко Дихонов пред "Дарик". Дихонов каза още, че договорът на Петков е изтекъл, предложен му е нов, но бившият футболист на Септември отказал с мотив лични причини. 

Няма яснота и около поста на старши треньора, след като в медиите от три дни вървят информации, че легендата Христо Стоичков заминава на работа в чуждестранен клуб. Самият Стоичков не е коментирал тази тема, а Дихонов допълни, че единствено собственикът Гриша Ганчев вероятно е наясно с плановете на легендата с номер 8. 

Бившият централен защитник Златомир Загорчич е сочен като твърд фаворит за поста старши треньор на Литекс, а Радостин Кишишев и треньор от школата на клуба ще влязат в щаба като помощници. Германски специалист по физическата подготовка, който е работил за Литекс 15 дни по време на зимния лагер в Анталия, е поканен да подпише постоянен договор. 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки