Люпко Петрович: Гонзо има характер и ще се справи в Левски

Прочутият сръбски треньор Люпко Петрович даде обширно интервю за „Дарик радио”. Специалистът извел Звезда до купата на шампионите в началото на 90-те коментира качествата на Георги Иванов, с когото работи преди време в Левски. Легендата води в различни периоди българските Левски и Литекс Ловеч.

Люпко Петрович: Гонзо има характер и ще се справи в Левски

Прочутият сръбски треньор Люпко Петрович даде обширно интервю за „Дарик радио”. Специалистът извел Звезда до купата на шампионите в началото на 90-те коментира качествата на Георги Иванов, с когото работи преди време в Левски. Легендата води в различни периоди българските Левски и Литекс Ловеч.

- Г-н Петрович, най-напред как сте? С какво се занимавате в момента?
-В момента се подготвям за пътуване в Беларус. Там ще се проведе семинар на треньори от Европа. Събитието е от 24 до 28 октомври. Стягам се за това нещо.

 - Следите ли какво се случва в българския футбол, където работихте преди време в съставите на Левски и Литекс?
- Аз следя българския футбол. Това е съвсем нормално, защото там работих цели четири години. Мога да кажа, че моментната ситуация във футбола ви не е добра. Говоря, както за клубния футбол, така и за националния ви отбор, нещата не са добре.

- В Левски се случиха интересни неща. Ратко Достанич подаде своята оставка, а мястото му беше заето от Георги Иванов-Гонзо. Как ще коментирате тези събития в бившия ви отбор?
- Сега знам, че ситуацията в Левски е много трудна. Ясно ми е, какво е когато се случи нещо подобно в голям клуб, като Левски. За Гонзо мога да кажа, че е един голям човек и добър футболист. Като треньор, ако наистина води отбора до края на сезона, аз му желая само успехи. Искрено му желая голям късмет, той ще му бъде нужен. Както разбирам, ситуацията в Левски не е никак добра.

- Работихте дълго време с Георги Иванов, когато той беше футболист. Вълнуваше ли се от това, което правиха треньорите, показали данни за добър треньор?

- По този въпрос не мога да говоря с точност. Мога да кажа само, че Гонзо е добър и млад човек с много силен характер. Той обичаше да комуникира на терена. Никога не се криеше. Той има голям характер, което е предпоставка за голям шанс да стане добър треньор.

- Г-н Петрович, какви са отношенията ви с вашия сънародник Ратко Достанич, който до вчера водеше Левски? Защо не му потръгна в Левски?
- Ратко Достанич е мой голям приятел. За него мога да ви кажа само хубави неща. При нас треньорите е така в живота, когато няма резултати се налага да си тръгнеш, да напуснеш. Мъчно ми е за това, което му се случи в Левски. Смятам, че най-големият му проблем беше, че му липсваше късметът.

- Г-н Петрович, търсили ли са ви от България с предложение за работа?
- За сега нямам никакъв контакт по този въпрос с хора от България. Имам приятели, с които разговарям за това, което се случва в България. Следя как стоят нещата в клубния футбол и националния отбор.

- Медиите в Сърбия ви спрягаха за нашия национален отбор. Това просто спекулации ли са?
- Засега смятам, че това са просто и само спекулации. Искрен съм по този въпрос и не мисля по темата. Сигурно е обаче едно нещо, аз познавам много добре балканския манталитет и специално България, където работих 4 години. Честно да ви кажа, мисля че бих успял да направя някой неща с вашия национален тим.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки