ТВ7 и News7 ще дават всеки мач от новия сезон в А група (ВИДЕО)

Медията взе родния шампионат с договор за 3 години и се отказа от европейския футбол

ТВ7 и News7 ще дават всеки мач от новия сезон в А група (ВИДЕО)
„ТВ7” и "News7" ще излъчват срещите от А група през следващите 3 сезона. Днес в „Гранд-Хотел София” официално бе подписан договора между фирмата на Кирил Домусчиев и Тодор Батков „Футбол Про Медия” ООД и БФС и „ТВ7” като носител на правата, , предаде репортер на  Novsport.com

Договорът на „Футбол Про медия” с БФС е за 3 години, договорът с ТВ7 за Тв излъчване също е за 3 години. Изпълнителният директор на "ТВ7" и "News7" Николай Бареков обеща всички срещи от А група през новия сезон да бъдат показани на живо. Същите телевизии ще излъчват и срещите за Купата на България.

Най-вероятно през есента ще бъде създаден и нов канал "Sport7", по който ще вървят част от мачовете.

Собствениците на Левски и Лудогорец отчетоха, че родното първенство е много по-гледано от Серия А и Ла Лига. Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази задоволство, че тази година договорът е подписан далеч преди началото на сезона и няма да се стигне до драми, подобни на затъмнението в началото на миналия сезон.

Атанас Караиванов призна, че от "Футбол Про Медия" изобщо не са преговряли с БНТ. Според него световната практика е футболните първенства да се излъчват в ефира на частни телевизии. Така окончателно бе развален модела две телевизии да предават мачовете.

Ето мненията след финализирането на сделката:

Боби Михайлов: "Изключително съм доволен, че успяхме да подпишем договор много преди началото на сезона. Парите не са малко, а 3-годишният договор дава спокойствие. Благодаря за партньорството"

Кирил Домусчиев: Искам да благодаря на г-н Михайлов и г-н Бареков, че се стигна до днешното подписване. Благодаря и на всички клубове, които участваха в дискусиите. Рейтингите на А група са в пъти над английското и испанското първенство. Самите клубове ще си намерят повече спонсори, когато им се излъчват всички мачове. Поехме голям риск с г-н Батков и опитахме да направим една малка революция.

Тодор Батков: Това, което изглеждаше невъзможно през ноември, вече е факт. Настоящият договор беше подписан след заседание на всички клубове и моделът бе одобрен единодушно. Рискувахме с г-н Домусчиев едни пари в името на това продуктът, който нашите футболисти създават, да бъдат достъпен за хората безплатно. Още не сме си върнали инвестицията, няма и да ги върнем тези пари. Адмирирам решението на ТВ7 да предава всички мачове. Нашето първенство по рейтинг бие скъпоплатените английско, испанско...

Николай Бареков: Ще направим всичко възможно да предаваме всички мачове, независимо къде се играе. Ще предаваме с над 20 камери, надявам се да вдигнем още повече качеството. Отказахме се от търговете за чуждестранни първенства. Ние ще сложим и последната си стотинка само за българския спорт. Даваме пари за А група, за волейболните национали, за баскетбола, аз имам пристрастие и към силовите спортове, които са ни носили толкова много медали. Нашето партньорство с българския футбол е изключително изгодно за нашата телевизия и аз не го крия.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки