Батков: Ако не бяхме взривили сектор "А", изобщо нямаше да го правим

„Забавиха ни допълни­телни изисквания от РИОСВ и пожарната. Но живи или умрели, сме длъж­ни да построим сектора до 100-годипшината"

Батков: Ако не бяхме взривили сектор "А", изобщо нямаше да го правим

„Ако не бяхме взривили сектор „А" на „Герена", си­гурно изобщо нямаше да го правим." Това призна пред „24 часа" собственикът на Левски Тодор Батков.

Изминаха повече от 4 ме­сеца от взривяването на цен­тралната трибуна на стадио­на. Всичко е разчистено, но по-малко от година преди крайния срок - 24 май 2014 г., градежът не може да започ­не. Финансовите разчети съ­що са коренно различни, тъй като „сините” планове пред­виждаха „Газпром" вече да е влязъл в клуба. Основният проблем сега се оказва вре­мето.

„Забавиха ни допълни­телни изисквания от РИОСВ и пожарната. Но живи или умрели, сме длъж­ни да построим сектора до 100-годипшината", заяви Батков.

Вчера Левски внесе в Столична община проекта с нанесените корекции. Чакат се въпросните становища от РИОСВ и пожарната и общината подписва разреши­телното за строеж.

Според Батков финансо­вата ситуация наистина е сложна, но пари конкретно за построяването на сектор „А" има. Всички останали планове за строеж в ком­плекса около стадиона оба­че са преустановени, разкри босът пред „24 часа". През декември Иво Тонев обяви, че има визия за строеж за нови съблекални за ДЮШ, за нова зала за разбори за гледане на мачове.

„Готов е и проектът за поставяне на козирка на изкуственото игрище. Първо трябва да бъде поставена тя и след то­ва - настилката на терена", каза тогава Тонев.

„Най-голямата ми болка е, че не успяхме да направим изкуствения терен, защото много деца се осакатиха на сегашния. Но новият терен струва 400 000 евро. В мо­мента няма как да ги отде­лим. Ако не бяхме взривили сектора, тези пари веднага щях да ги дам за изкуствено­то игрище и още подобрения за школата", призна вчера Батков.

„Дал съм срок най-късно до понеделник да бъде привлечен поне един от двамата централни за­щитници. Имаме по ня­колко опции - и с ляв, и с десен крак", заяви собственикът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки