Астана пуска свободен вход за мача с Ботев (Пд), чакат 30 000 на стадиона

„Жълто-черните” пък пускат в неделя билетите за реванша, вижте цените

Астана пуска свободен вход за мача с Ботев (Пд), чакат 30 000 на стадиона

Близо 30 000 озверели фенове на казахстанския Астана ще изпълнят трибуните на националния стадион в столицата в четвъртък, когато местният тим ще приеме пловдивския Ботев в първи мач от първия квалификационен кръг за влизане в Лига Европа.

Официалният клубен сайт на съперника на „канарчетата" обяви, че ръководството е решило да пусне свободен вход за битката с българския съперник. Жестът е в чест на празника на Астана, който ще бъде честван два дни по-късно - в събота.

Тимът на чеха Мирослав Беранек има неистова нужда от пълни трибуни, като се има предвид, че за домакинските срещи на тима цените на билетите са прекалено скъпи за местния стандарт на живот.

„Астана Арена" е съвсем ново съоръжение, като то бе открито на 3 юли 2009 година. За изграждането му са отишли 185 милиона долара.

Точният му капацитет е 30 254 седящи места. Ултрасите на Астана са подготвили специална хореография за старта в Европа, като са замислили атрактивни пироефекти, които да стреснат футболистите на Станимир Стоилов.

Предполага се, че агитка на домакините ще обсади хотела на нашите, за да може да накара пловдивчани да се чувстват максимално некомфортно.

В неделя пък Ботев (Пд) ще пусне в продажба билетите за реванша, пише "Меридиан мач". Срещата ще се играе на стадион „Лазур" в Бургас, но талоните ще пристигнат в края на седмицата. Те ще са на цени 10, 30 и 40 лв.

Максималната стойност е за ВИП ложата, в сектор „А" ще се влиза срещу 30 лв., а във всички останали трибуни за по 10 лева. Все още мачът между Астана и Ботев в Казахстан е на тъмно.

Причината е, че нито една телевизия от бившата съветска република не иска да излъчва мача пряко. Малка е вероятността срещата да се излъчи и по интернет.

Както е известно, и приятелският мач между националните отбори на България и Казахстан до последно висеше за телевизионно предаване.

От пресслужбата са се свързали с колегите си в Астана и очакват днес да получат по-конкретна информация къде евентуално българските фенове ще могат да гледат дебютния мач своя тим.

Предупредиха английските фенове да бъдат разумни на Евро 2024

Като един от най-критичните мачове се очаква да бъде този между Германия и Шотландия

Нотингам загуби обжалването за отнетите точки

Форест остава над зоната за изпадащите

Легенди на Юнайтед: Тен Хаг трябва да си ходи

Пол Скоус и Майкъл Оуен предложиха заместник на нидерландеца

Тео Ернандес очаква среща с ръководството на Милан

Французинът е отворен към преподписване с "росонерите"

Маурисио Почетино поема към Ла Лига

Атлетико Мадрид има интерес към аржентинеца

Жирона ще играе мачовете в ШЛ в Барселона

Клубът още чака разрешение дали може да приема мачове на "Монтиливи"

Де Лихт ще лети за Мадрид, Реал с всичко налично

Нидерландският защитник има шанс да започне като титуляр на "Бернабеу"

Тони Кроос спазва диета, за да е във форма на Евро 2024

Немският халф е спрял сладкото

Нюкасъл си хареса Олисе от Кристъл Палас

Нападателят е в трансферната листа на "свраките" за лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки