Дания отстъпи на Полша с 2:3 в мач с два пълни обрата (ВИДЕО)

"Дружината" направи обрат за две минути в началото на втората част за 3:2

Дания отстъпи на Полша с 2:3 в мач с два пълни обрата (ВИДЕО)
Дания и Полша изиграха атрактивна контрола на „Арена Гданск”, която завърши с хепиенд за домакините – 3:2.

Поляците не чакаха много преди да почнат с головете. Кажмиерчак проби отдясно и сервира за Матеуш Клих, който с удар около дузпата събра паяжините в горния десен ъгъл за 1:0 след 5 минути игра.

Дания, която е в една група с България в световните кваклификации, не се смути и стигна до пълен обрат още до почивката.

Звездата на датчаните Кристиян Ериксен изравни след пряк свободен удар по учебник в 18-ата минута, като прати над стената в левия ъгъл за 1:1.

В добавеното време на първата част Бойлесен центрира отляво и Мартин Брайтвайт засече с глава на далечната греда – 2:1 за Дания и пълен обрат.

След почивката обаче Полша показа как се прави пълен обрат само за 2 минути.

В 59-ата минута Блажчиковкси пусна в коридор за Собота, който направи шпагат и обърна елегантно в далечния ляв ъгъл – 2:2.

Веднага след центъра поляците взеха топката, Левандовски свали балонно центриран, Клих отклони за Зиелински и той разстреля Андерсен за крайното 3:2.

Дания има 6 точки в нашата група „Б” от световните квалификации и няма големи шансове дори за второто място, където в момента се намира България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки