Гонзо: От самото начало бях само временен треньор

Дано след Нова година нещата във футбола ни коренно се променят, защото иначе става страшно, надява се легендата на Левски

Гонзо: От самото начало бях само временен треньор

Във вторник вечерта Георги Иванов - Гонзо разкри, че няма да продължи да води Левски през пролетния полусезон. Както е известно, легендата на „сините”, който е спортен директор на клуба, пое тима в движение след напускането на сърбина Ратко Достанич (след загубата от Берое с 0:1 на „Герена" на 18 октомври 2009-а). Официален наставник се водеше притежаващият лиценз Антени Здравков. Вчера 33-годишният Гонзо бе любезен да говори специално за "Топспорт" за решението си, както и за вариантите за бъдещето на Левски.

- Г-н Иванов, защо взехте решението да не продължавате да водите Левски?
- Каквото имах да казвам, вече го казах. От самото начало беше ясно, че съм временен наставник. Вие, журналистите, лансирахте версията, че ще водя Левски постоянно. За мен бе ясно в момента, когато поех отбора след Достанич, че това е само моментен вариант.

- Вече знае ли се кой е новият треньор?
- Това ще реши само собственикът на клуба - господин Тодор Батков.

- Вие самият имате ли предложения за нов наставник?
- Да, аз за себе си имам готов вариант за това кой е подходящ да води Левски до края на сезона. Казал съм какво мисля на г-н Батков и, както вече отбелязах, последната дума е негова.

- Оставяте ли си вратичка към треньорския пост в Левски? Батков може да реши, че вие сте най-подходящ за наставник, не мислите ли?
- Не, със сигурност не си оставям вратичка.Решението ми е твърдо и не смятам да го променям.

- Работи ли се по селекцията в Левски?
- Да, вече се работи. Набелязали сме футболистите, които ни трябват, и ще ги вземем.

- Зависят ли новите попълнения от това кой и за колко ще бъде продаден през зимния трансферен прозорец?
- Двете неща - продажбите и покупките, нямат връзка помежду си. Левски е достатъчно стабилен финансово, за да разчита на пари от продадени играчи, за да купи нови. Естествено всеки отбор се стреми да комплектува състава си и ако смята да пласира играч на даден пост, гледа да взема толкова добър на същата позиция. Но това е спортно-технически аспект на селекцията, а не финансов.

- Бихте ли споменали имена, набелязани за продаване и привличане.
- Няма нищо на този етап. Конкретни оферти липсват. Както за входящи, така и за изходящи трансфери. А и не искам да назовавам имена, защото при споменаването им цената на съответните футболисти ще бъде качена двойно и тройно, но бъдете сигурни, че селекцията е в ход.

- Новият треньор на Левски ще дойде след Нова година. Няма ли да е проблем това, че селекцията вече ще е направена?
- Да, за съжаление може да се окаже късно. Но новият треньор просто няма да има време да участва в селекцията. Естествено, ако той има някакви идеи, ще ги сподели и ще ги обсъждаме в движение. Но общо взето ще започне работата с направена селекция.

- Как оценявате годината на Левски?
- Есенният полусезон бе лош, но годината като цяло може да се оцени като добра, защото все пак станахме шампиони. Не искам да отмествам вината от нас - ръководство и играчи, но доста съдийски грешки доведоха до лошия ни точков актив в първенството, а така също и за отпадането ни за Купата на България. И все пак мисля, че все още имаме шанс за титлата. Независимо че разликата до Литекс, който в момента е начело на класирането, е 9 точки. Надявам се обаче догодина нещата във футбола да се променят коренно.

- Какво имате по-точно предвид?
- Вие сам виждате какво е положението по стадионите в България - няма съблекални като хората, няма терени. Ако не се променят нещата цялостно, ще стане страшно. А ние всички имаме нужда борбата да е честна и футболът да носи само удоволствие.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки