Гонзо обяви на глас: Край с кариерата ми на футболист

Вече ще играя само на аматьорски начала, каза легендата на Левски.

Гонзо обяви на глас: Край с кариерата ми на футболист

Георги Иванов-Гонзо даде интервю ден преди първата тренировка на "Левски" за 2010 година. В него любимецът на "сините" фенове заяви, че с кариерата му като футболист е свършено. В момента Гонзо е треньор на шампионите, както и спортен директор в клуба.

- Положителна ли е оценката ти за свършената трансферна работа по празниците?
- Първите двама от набелязаните хора вече ги привлякохме. Още двама-трима са в полезрението ни, но идването им зависи и от изходящите трансфери. Към момента сме доволни от свършеното.
 
- Вдигат ли класата Сашо Александров и Миро Антонов?
- Определено са футболисти, които ще ни помогнат за преследване на целите, които сме си поставили. Сашо Александров се е доказвал достатъчно в България, за да трябва да коментираме на какво е способен. Надявам се Миро Антонов да направи така, че да вдигне нивото на отбора. Ние сме видели, че има качества, с които да е полезен. Не вземаме играчи просто така, за да направим трансфер. Привличаме само нужни хора, които могат да помогнат.
 
- Какво става с Иво Иванов от "Берое"?
- Господин Батков преговаря лично за него. Има интерес към Юсеф Рабех. Ако той се реализира, ситуацията може да се промени. Но към момента трансферът на Иво Иванов не ни е толкова наложителен. Далище дойде при нас, зависи от цената и от евентуалната продажба на Рабех.
 
- След снимките на Йовов в къщата на Михай Стойкица работиш ли за вариант без основния реализатор през есента?
- Водих разговори с Ицо на тази тема. С него се разбрахме, че ще подпише договор за една година. Наш е до 30 юни. Тоест от 1 януари е в правото си да преговаря с други отбори. Но ние смятаме да го ползваме до лятото. Разбрали сме се, че остава. Даже, че ще има намаление на заплатата му.


 
- Говорил ли си вече с всички играчи за намаленията на парите?
- Още не. Но няма да има проблем. Всеки от тях е голям човек. И разбира, че сме в състояние на тежка финансова криза. А и намаленията няма да са драстични.
 
- Зе Соарес, Живко Миланов, Тасевски, Рабех или друг играч е с най-големи шансоведа премине в чуждестранен клуб?
- Няма да разпродадем целия отбор. Ще се разделим най-много с трима души. Оферти има за 5-6. Но ние не сме сергия. "Аарау" иска Живко Миланов. Интересът е за няколко души, но няма да продадем всички.
 
- Доволен ли си, че Георги Иванов се превърна в сър Гонзо на "Герена"?
- Винаги е по-добре, когато един човек контролира всичко, а не двама-трима да си прехвърлят отговорността. Трудно ми е, но в "Левски" са събрани големи професионалисти, които ми помагат с каквото могат.


 
- Това нагърбване със сериозна ръководна отговорност значи ли, че вече си решил да спреш с кариерата на футболист?
- Да, спирам с футбола като състезател. Играл съм достатъчно. Дал съм достатъчно от себе си. Но не мисля, че мога да продължа да давам нужното на "Левски" в голям период от време. Ориентирал съм се в друго поприще. На 33 години съм. И да се върна, ще бъда на ниво 6 месеца или една година. Това не е решение. Изграждаме по-сериозна стратегия за бъдещето на "Левски", не само за година напред. Моето решение е такова - спирам да играя.
 
- Не ти ли се струва, че ако се върнеш, би могъл да си най-добрият нападател вбългарското първенство? Като гледаш каква е конкуренцията...
- И аз мисля, че пак ще бъда най-добрият централен нападател в България. Като се върнах, пак бях №1 на този пост у нас. Без конкуренция. Пак би било така, но само като временно решение. По-добре за "Левски" е да се заложи на изграждане на нови имена от младите. Не случайно привлякохме Миро Антонов. И той е млад, и Еньо Кръстовчев е млад, Георги Христов - също. Имаме и Иса, който играе в Мездра. Бъдещето е в тях. Иначе се вижда, че опитните футболисти, играещи в "Левски", са с класа над другите играчи в България. И аз искам да намеря играчи на по 22-23 години със същата класа, но ми е трудно. Да - пак ще бъда най-добрият, но не смятам да се връщам. Вече ще играя само на аматьорски начала. Малки вратички, тенис, фитнес - това са моите изяви, свързани със спорта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки