Локо (София) взе пирова победа от Бургас, загуби Том и Азрак

"Железничарите" биха с 2:0 Нефтохимик, Маркиньос и Гаел бележат

Локо (София) взе пирова победа от Бургас, загуби Том и Азрак
Отборът на Локомотив (София) излезе от зоната на изпадащите, след като днес се наложи с 2:0 над тима на Нефтохимик. Срещата се игра на стадион "Лазур" в Бургас и бе от програмата на 11-ия кръг на родната "А" група.
 
Двубоят започна с по-добра игра на гостите от София, които излязоха напред в резултата още в 8-та минута, когато при Меле в пеналта на домакините след корнер, при което най-съобразителен се оказа Маркиньос, който от 2-3 метра прониза Караманов за 1:0. 
 
След гола "шейховете" опитаха да изравнят, но удар на Петър Димитров с глава след центриране на Манев мина покрай вратата. 
 
Така дойде 18-ата минута, когато Маркиньос центрира добре в наказателното поле на домакините, където Гаел засече и прониза Караманов за 2:0.
 
До края на полувремето домакините опитаха да се върнат в мача и в даденото от рефера продължиха получиха възможността да изпълнят дузпа за игра с ръка на резервата Цанков, който минута по-рано бе влязъл на мястото на контузилия се Азрак. Зад топката застана Живко Петков, който обаче стреля на цели 4-5 метра над вратата. 
 
В началото на втората част бургазлии натиснаха сериозно, но удари на Манев и Коста Янев не намериха целта.
 
"Железничарите" обаче сравнително бързо съумяха да изнесат играта в предни позиции, а с това спряха и устрема на бургазлии. 
 
До края мачът се доиграваше и се запомниха единствено неточни удари на Гаел и Петър Димитров. 
 
След успеха столичани събраха актив от 12 точки и се изравниха на 9-о място с тима на Берое. Нефтохимик пък е със 7 точки на предпоследно място. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки