Симонович: Не съм алкохолик

Не съм алкохолик. Не съм бил пиян на мача в Ловеч. Нормално е да празнувам, но не съм празнувал всеки ден. Така Драголюб Симонович коментира на пресконференция появилите се в пресата обвинения, че често се е появявал пил на тренировките на Сливен, предаде репортер на Novsport.com.

Симонович: Не съм алкохолик
Не съм алкохолик. Не съм бил пиян на мача в Ловеч. Нормално е да празнувам, но не съм празнувал всеки ден. Така Драголюб Симонович коментира на пресконференция появилите се в пресата обвинения, че често се е появявал пил на тренировките на Сливен, предаде репортер на Novsport.com.

„Сливен никога няма да е затворена страница за мен. Всички бягаха от тима, когато нямаше изграден отбор и нямаше позиция в първенството. Аз приех, когато видях стадиона и базата на клуба. Такава възможност за работа не се отказва. Изградихме добър отбор, изцяло от български футболисти”, каза сърбинът.

Симонович се аргументира за добрата си работа с двамата национали, които има вече тимът. „Иван Стоянов не е получил покана за националния отбор заради Данчо Лечков, а Коста Янев не е там, защото е изрусен”, заяви иронично Симонович.

„Някои хора ме разбират погрешно и може би от там се получиха част от проблемите с Данчо Лечков. Той обича да държи нещата под контрол и така се стигна до острата му реакция след мое изявление в пресата. Напускането ми е нормално стечение на обстоятелствата, а не е продиктувано от искане на нещо по-голямо. Сливен не е затворена страница за мен”, обясни треньорът.

Симонович даде яснота и около отношенията си с Вихрен. „Относно Вихрен аз се подведох. Веднага след раздялата със Сливен исках да започна работа и избрах Вихрен. Имах оферта от още два отбора, но няма да споменавам имената им. Два-три дн и преговаряхме с Коко Динев, но не исках да правя нищо зад гърба на Филип Филипов”, каза той.

Симонович обясни, че не е бил назначаван на работа в клуба от Сандански, но въпреки това е работил върху подготовката на отбора през зимната пауза като е търсел футболисти, уреждал е лагер в Кипър за тима и медицински тестове на целия състав в София. Един от футболистите, които е имало вероятност да премине в редиците на Вихрен е бил младежкият национал Милчо Макенджиев.

„Една сутрин към 3,30 получих sms да се видим с представител на ръководството на клуба. На последвалата среща ми бе заявено, че аз няма да работя във Вихрен.” Според Симонович една от причините за това е намесата на мениджърите. Следващите 20-30 години искам да се занимавам сериозно с футбол и да изградя нещо сериозно. Вихрен не е отбор, в който трябва да играят толкова много чужденци. Отбор се гради – не се купува”, заяви Симонович.

На въпрос кои са били другите два отбора, които са искали услугите му и дали това са били Левски и Славия, Симонович отговори отрицателно.
„В Сърбия може и вече да съм малко позабравен. Тук ме знаят и познават моите качества. Засега оставам в България. Тук е моето бъдеще в близките години”, заяви още специалистът.

Накрая Драголюб Симонович обясни, че в момента ходи на курсове за получаване на треньорски лиценз и той като всички студенти ще празнува.
Очаквайте снимков материал от събитието
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки