Капитанът на Черноморец (Поморие): Изживявам втора футболна младост

Капитанът на Черноморец (Поморие) Малин Орачев е нагледен пример за професионализъм за младите си съотборници.

Капитанът на Черноморец (Поморие): Изживявам втора футболна младост

Той е на 37 години, но играе все така с нестихваща енергия и младежки дух. Капитанът на Черноморец Поморие Малин Орачев е нагледен пример за професионализъм за младите си съотборници. С опита си той е безценен за перспективния тим, в който продължава завидната си активна кариера.

 
 
- Отборът на „Черноморец-Поморие" безспорно е най-младият в „Б" група. Как се чувства един капитан на 37 години сред толкова таланти?
 - Чувствам се като на 25 години. Сякаш изживявам втора футболна младост. Преди началото на сезона имах предложения и от други клубове, но се радвам, че приех предизвикателството да играя заедно с младите. Не съм сгрешил, защото те ми вдъхват енергия и ми е много приятно да работя с тях. Не само че са добри футболисти, но са много коректни и възпитани като характери.
 
- Успяваш ли да се справяш с натоварванията наравно с останалите?
- Да, възрастта не ми пречи. Тренирам еднакво като всички, а започне ли да ми тежи, веднага ще се откажа. Засега обаче се справям.
 
- Синът ти Михаел е на 14 години и играе в детския тим на „Черноморец-Бургас". Можем ли да ви видим един ден заедно на терена?
- Нищо не се знае. Това, разбира се, го казвам повече в кръга на шегата. Моят край вече се вижда. По-скоро бих се радвал синът ми да ме наследи в бъдеще.
 
- А наследил ли е Михаел поста ти на десен бек?
- Не, интересното е, че неговият по-силен крак е левият. По това, а всъщност и по всичко, се е метнал на майка си. Освен това, аз изпълнявам повече дефанзивни функции, докато на него се разчита основно в атаката.
 
- Черноморец-Поморие започна колебливо в първенството, но постепенно се стабилизира и с бурен финален спринт завърши на 5-о място в есенното класиране на Източна „Б" група. Направихте фурор и за купата на България с достигането до ¼-финал, което е клубен рекорд. Какво да очакваме от отбора напролет?
- Много от момчетата бяха дебютанти в професионалния футбол и в началото на първенството се усещаше напрежение. Пролича липсата на самочувствие и опит. Така се стигна до нещастни загуби в 3-4 мача след елементарни грешки в последните минути. Когато обаче записахме 3-4 победи, нещата си дойдоха на мястото. Отборът започна да разгръща потенциала си, който действително е голям. Момчетата осъзнаха, че без самочувствие и характер във футбола не може да се пробие. Срещу „Миньор" /Пк/ за купата се надявам да изиграем добър мач и да продължим напред. Трябва да се възползваме от шанса, че всичко се решава в една среща, и то на наш терен. Противникът от „А" група ни превъзхожда само с опита си, но спортно-технически ние не му отстъпваме. Така че, ще се получи интересен сблъсък. Дано дойде повече публика да ни подкрепи.
 
- Двете поредни домакинства напролет ви дават шанс за летящ старт. Готови ли сте да го реализирате?
- Ще се радвам, ако запишем победи. Осигурени ни бяха перфектни условия за зимна подготовка, намираме се в желаната форма. Всичко зависи от нас. С 6 точки от двата мача в началото ще се придвижим още по-напред в класирането, което ще даде още по-голямо самочувствие на момчетата.
 
Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки