От Съдийската комисия признаха: Берое е бил ощетен в Разград

От БФС определиха съдийството на Александър Костадинов като незадоволително, правата му са спрени за неопределен период от време

От Съдийската комисия признаха: Берое е бил ощетен в Разград

Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД получи официален отговор на жалбата си срещу съдийството на Александър Костадинов на мача „Лудогорец“ – „Берое“ от осминафиналите за Купата на България от Съдийската комисия на БФС.

В него се обявява решението на комисията по жалбата и се признава, че „Берое“ е бил ощетен в мача, съобщиха от клуба.

Въпреки високата оценка на Александър Костадинов в двубоя, дадена от съдийския наблюдател на срещата Георги Нарлев, Съдийската комисия реши да накаже рефера и определи нивото на съдийството му като незадоволително, приемайки повечето от доводите на „Берое“, изложени в жалбата към футболната централа.

„След внимателно анализиране на съдийските отсъждания на целия мач, СК на БФС изразява мнение, че съдийството не е било на необходимото за такава футболна среща ниво и същевременно връща доклада на съдийски наблюдател за преразглеждане на оценката“, се казва в официалният отговор получен днес.

"На базата на изгледаните ситуации във футболната среща „Лудогорец“ (Разград) – „Берое“ (Стара Загора), СК при БФС определя съдийството на Александър Костадинов като незадоволително и спира съдийските ми права за неопределен период от време“ – пише още в писмото на СК.

Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД благодари за обективността на Съдийската комисия и се надява това решение да помогне в бъдеще реферите, които ръководят футболните двубои в България да бъдат безпристрастни. Причините за една или друга загуба, клубът не търси във външни фактори, а в себе си.

В същото време, клубът ще продължи да отстоява позицията си по официален път, защото е длъжен да търси равнопоставеността, заради вярната си публика към която е и ангажимента. „Берое“ ще продължи да отстоява и позицията си да не коментира пред медиите съдийските отсъждания, така както не е правил нито един ръководител, треньор или футболист през този сезон.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки