Президентът на БФ Ски: Представихме се успешно в слалома

Президентът на Българска федерация ски Цеко Минев изгледа слалома при мъжете от първия ред на трибуните заедно със заместника си Георги Бобев

Президентът на БФ Ски: Представихме се успешно в слалома

Президентът на Българска федерация ски Цеко Минев изгледа слалома при мъжете от първия ред на трибуните заедно със заместника си Георги Бобев. Двамата подкрепяха алпийците ни с огромен български флаг. След финала на слалома Минев даде своята оценка за представянето на националите ни в слалома, олимпиадата и за бъдещето на ските ни.

„Не е малък успех страната ни да е с двама представители сред 15-ете нации, които караха за медали във втория манш. Канадците, които направиха тази програма „На подиума” и са инвестирали над 200 млн. долара в последните 4 г основно в треньори, подготовка на трасета, за затваряне на писти, за наемане на зали за хокеи и кънки,  в алпийските ски също не могат да се похвалят с нещо значимо освен двете пети места на Ерик Гей. Да не говорим за австрийците при които алпийските ски са спорт №1 и имат над 230 курорта и ски академии, а при мъжете тук във Ванкувър нямат и един подиум. За тях това вече е трагедия. Килиан даде всичко от себе си и кара въпреки тежката контузия. Стефан се представи много добре на фона на тази мъгла която за първия му манш се появи от горе до долу. Трасето беше много равно и заради това в първия манш го бяха направили много бърз и без отклонение във вратите. Според мен Килиян стисна зъби, за да се представи достойно в последната си олимпиада. Наистина на тези години да дадеш най-доброто от себе си е нещо много голямо и заслужава адмирации".

„Олимпиадата бе много  добре организирана. Хората са направили изключително много за организацията. Това че времето понякога им изиграваше лоша шега не значи, че те не са се справили. Хората са толкова вежливи и любезни, че нямам думи. В Торино преди 4 г бе организиран хаос всравнение с тук.Също така се видя, че това е олимпиада и има дух и хората идват за да участват, а не да спечелят златото на всяка цена".

„Ако искаме да сме  отговорни към нашето бъдещо поколение  и към децатани, то ние трябва да кандидатстваме тази година за домакинство  на младежка зимна олимпиада. Само по този начин и в резултат на това, което ще се случи и инфраструктурата, която ще бъде изградена за тази олимпиада тя ще остане и поколението, което ще дойде след това ще има добрите условия да може да спортуваи ще ни благодари точно за това, че ние сме взели олимпиада. При наличието на такива природни дадености като тези до София, ще е наистина не само грехота, а ми и ще се изложим пред следващите поколения. Всичко което направим ще остане за тях и ще промени начина им на живот. Спортът ще влезе в начина им на живот".

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки