Мадански: Не съм супермагьосник

Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански е оптимист въпреки поражението с 0:2 от Черна гора в евроквалификациите. "Очаквах да се представим по-лошо, не бях оптимист, с оглед и на факта, че много от момчетата за първи път са заедно, запознаха се на аерогарата. Очаквах и страшно силен черногорски тим, представихме се много над моите очаквания. По-важното е, че аз гледах кой ще прояви характер, и кой ще мърка и ще се оплаква, за моя радост нямаше такива и всичко мина в рамките на нормалното", заяви Мадански. "На разборите споменах просто, че играят Йоветич и Фатич и толкоз. Не сме правили никакви специални разбори за тях, не сме им слагали персонални пазачи и се справихме много добре. Даже след мача Йоветич ми каза, че са треперели до последната секунда, защото те вкараха втория гол в 90-ата минута, а ние имахме няколко шанса да изравним преди това. За мен, Йоветич е най-класният млад играч в Европа", добави наставникът.

Мадански: Не съм супермагьосник

Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански е оптимист въпреки поражението с 0:2 от Черна гора в евроквалификациите. "Очаквах да се представим по-лошо, не бях оптимист, с оглед и на факта, че много от момчетата за първи път са заедно, запознаха се на аерогарата. Очаквах и страшно силен черногорски тим, представихме се много над моите очаквания. По-важното е, че аз гледах кой ще прояви характер, и кой ще мърка и ще се оплаква, за моя радост нямаше такива и всичко мина в рамките на нормалното", заяви Мадански. "На разборите споменах просто, че играят Йоветич и Фатич и толкоз. Не сме правили никакви специални разбори за тях, не сме им слагали персонални пазачи и се справихме много добре. Даже след мача Йоветич ми каза, че са треперели до последната секунда, защото те вкараха втория гол в 90-ата минута, а ние имахме няколко шанса да изравним преди това. За мен, Йоветич е най-класният млад играч в Европа", добави наставникът.

"Първо искам да не ни вкарват голове - това е проблемът, който трябва да решим. И съм сигурен, че ако не ни вкарват, ние все ще вкараме един. Ако бяхме играли с връстниците си от Черна гора, съм убеден, че щяхме да ги победим. В тази възраст разлика от три-четири години е доста съществена, особено във физическо отношение. Вратарят Ник Дашев в общи линии се справи, но ми се струваше притеснен. Ще изпратя специална програма и предложение за работата му до треньорите на вратарите в Черноморец, защото така или иначе ще разчитаме на него и той трябва да напредва", сподели още Мадански.

"Дали отговорникът за подрастващите отбори Емил Костадинов е доволен? Мисля, че него би трябвало да попитате, но в разговорите, които проведохме с него той изрази задоволство от това, което показахме. Честно да ви кажа, отдавна не съм виждал българският отбор да играе така, както през второто полувреме. Черна гора буквално не успя да премине центъра през второто полувреме - нещо, което е повод за задоволство, още повече, че шестима от нашите титулляри въобще не бяха с отбора на Албена, те идват за първи път, а с Терзиев и Тошев, които също не бяха на Албена, отборът се запозна чак в Подгорица. Не съм супермагьосник и не мога да направя чудеса за една тренировка. И то, на тренировката, колкото и странно да ви звучи, накарах момчетата да тренират статични положения, противно на това, което исках, защото домакините стояха там и ни гледаха и не ни позволиха да си направим нормална тернировка. Но това си е част от играта. Сега в момента съм повече оптимист, отколкото песимист. Дай Боже догодина да ни се падне лек жребий, имаме добра програма за този отбор и смятам, че можем да гледаме малко по-оптимистично на бъдещето, а не само да се оплакваме, че нямаме футболисти и бази - това е ясно и трябва да бъдем малко по-търпеливи и толерантни, според мен", каза още Мадански.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки