Дженоа разби Каляри с голов трилър – 5:3

Отборът на Дженоа продължава да мечтае за 4-ото място в Калчото, след като победи с 5:3 състава на Каляри в голов трилър

Дженоа разби Каляри с голов трилър – 5:3

Отборът на Дженоа продължава да мечтае за 4-ото място в Калчото, след като победи с 5:3 състава на Каляри в голов трилър. Срещата се игра на стадион „Луиджи Ферарис” и бе от програмата на 28-ия кръг на италианската Серия „А”.

Двубоят започна по-добре за гостите, които откриха резултата в 16-ата минута, когато Матри намери Десена в малкото наказателно поле, а вторият прати топката с десния крак в мрежата на Амелия – 1:0. След гола домакините се вдигнаха на щурм и в 36-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Астори срещу Паласио. Зад топката застана Сапатер, който с десния крак я прати в долния ляв ъгъл на Маркети – 1:1.

Натискът на „грифоните” обаче продължи и след попадението и в 39-ата минута те успяха да поведат в резултата. Тогава Скули центрира опасно за Паласио, който засече отблизо за 2:1. Радостта на домакините обаче изтрая едва 2 минути и в 41-ата Конти отново изравни статуквото, след като Косу го изведе на изгодна позиция. 60 секунди по-късно „Луиджи Ферарис” отново изригна, а автор на третия гол за домакините стана Скули, който засече с глава центриране от корнер.

В самия край на полувремето Дженоа увеличи преднината си на 4:2. Тогава Милането изведе хитро Роси зад гърба на отбраната на Каляри, а вторият не сбърка, вкарвайки с десния крак. През второто полувреме зрителите видяха значително по-малко попадения, но все пак такива имаше. В 56-ата минута гостите намалиха на 3:4, след като Матри бе точен от дузпа за нарушение на Бокети срещу Косо. Крайното 5:3 оформи Милането в 59-ата минута, след като засече с крак свалена топка с глава от Паласио.

След тази победа Дженоа се изкачи на 7-о място във временното класиране с актив от 42 точки, на 4 зад 4-ия Палермо. Гостите от Каляри пък са 9-и с 39 спечелени точки.

Сасуоло шокира Интер и запази шансове за спасение (ВИДЕО)

Грандът от Милано неочаквано загуби визитата си

Монца открадна точка от Лацио в последния момент (ВИДЕО)

Двата тима завъртяха равенство 2:2

Треньорът на Милан се разбра с Наполи

Стефано Пиоли си тръгва от "Сан Сиро"

Интер може да продаде Дензъл Дъмфрис след края на сезона

Интересът към един от основните играчи на тима е сериозен

Селекционерът на Белгия с коментар за Милан

Тедеско с красноречиво изказване

ВЕЛИКО! Поканиха Тоти, Дел Пиеро и Баджо отново в националния

Спалети с жест и към Антоньони

ОБРАТ! Списъкът на Милан за нов треньор

Хулен Лопетеги отпадна, пише "Гадзета дело Спорт"

Шампионски успех за Интер (ВИДЕО)

Хакан Чалханоглу с два гола срещу Торино

Пълна скука! Ювентус и Милан завъртяха много скучно 0:0 (ВИДЕО)

Двата тима така и не се победиха

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки