Сензациите в пресата днес: Юнайтед оцени Стефан Велков на 1,5 млн. евро

Ръководството на Лудогорец решава за Иван Стоянов през януари, Мъри и Кривия остават в Ботев и още...

Сензациите в пресата днес: Юнайтед оцени Стефан Велков на 1,5 млн. евро

Сензациите в пресата днес: 


„Стандарт“: Юнайтед оцени Стефан Велков на 1,5 млн. евро

Световните медии се побъркаха по младия славист Стефан Велков. Според информации "червените дяволи"са готови за платят впечатляващите 1,5 млн. евро за 17-годишния защитник. Сайтът "les-transferts" определя Велков като "безценен диамант".

Всичко тръгна от сряда вечер, когато "Дейли Мейл" съобщи, че Велков е на базата в Карингтън и тренира с отбора до 21 години на "Юнайтед".

Вчера медиите на Острова твърдяха, че Велков може да дебютира още днес за "децата" на "дяволите". Тази вечер момчетата на Уорън Джойс излизат срещу "Арсенал" в Лондон. Стефан може да играе, тъй като в първенството до 21 г. в Англия е позволено да участват футболистите на проби.

Веднага почнаха и сравненията. Според информациите Велков много приличал на Неманя Видич. Младежкият национал е на "Олд Трафорд" именно за да смени сърбина. Друг сайт пък твърди, че Велков ще смени Рио Фърдинанд.

Президентът на "Славия" Венци Стефанов продължава да отказва коментар по темата. "Когато има нещо за говорене, ще говоря", отсече босът пред "Стандарт“.

В последните дни излязоха информации, че италианският "Интер" следи национала. Вчера на Апенините отново припомниха това, но и споменаха, че шампионът "Ювентус" също ще гледа записи на младока от Овча купел.

„Тема Спорт“:
Ръководството на Лудогорец решава за Иван Стоянов през януари

Ръководството на Лудогорец все още обмисля дали да задържи Иван Стоянов. Опитният нападател има договор с клуба до лятото на 2014 година. Засега обаче не са водени разговори в тази насока. Една от причините е, че шампионите изчакват развитие около зимната селекция. Ако тимът успее да си осигури услугите на още един флангови играч, то най-вероятно няма да има място за Стоянов.

До момента през сезона 30-годишният футболист не получава голям шанс за изява от Стойчо Стоев. Той е изиграл 12 мача в А група, но в по-голяма част от тях се е появил като резерва.

Най-вероятно в средата на януари ще стане ясно дали Иван Стоянов ще продължи да носи екипа на Лудогорец. Тогава се очаква ръководството да проведе среща с играча, на която да бъде решено бъдещето му. Не е изключено да се повтори ситуация с Емил Гъргоров отпреди година. Тогава Бадема отказа да поднови контракта си и бе забит на пейката през пролетта. Интерес към Иван Стоянов има от страна на ЦСКА.

„Тема Спорт“: Мъри и Кривия остават в Ботев

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов ще продължи да се ползва с доверието на собственика на клуба Цветан Василев поне още 6 месеца. Това довериха източници от „Колежа". Спортният директор Александър Александров-Кривия засега също запазва поста си.

За втори път двамата оцеляват, след като бяха на дръвника и при втората загуба от Любимец преди малко повече от месец. Мъри и Кривия вече работят усилено по зимната селекция. Очаква се те да посетят три държави за футболисти - Румъния, Франция и Холандия.

„Тема Спорт“: Локо (Пд) взима халф на Банско

Локомотив Пловдив се е прицелил в един от футболистите на втородивизионния Банско. Става въпрос за халфа Любослав Войнов. 24-годишният бивш младежки национал е впечатлил скаутите на смърфовете. През есента той се отличи с 4 гола в 13 мача за тима си.

До началото на зимната подготовка на черно-белите на 5 януари се очаква да има яснота дали той ще акостира на „Лаута". Интерес към Войнов има още от Берое.

На този етап сигурните напускащи Локо са Георги Стефанов и Тодор Тимонов.

„Меридиан Мач“: Мъри лети за Франция, Цанко е в Румъния

Станимир Стоилов лично замина за Франция, за да се убеди в качествата на набелязания за заместник на Тодор Неделев Рияд Марез от Льо Авър.

Според електронното издание на „Франс футбол" „жълто-черните" искат да привлекат и защитника на 13-ия в Лига 2 Зарго Type.

Марез е офанзивен халф, който играе предимно по десния фланг и се вписва идеално в концепцията на Мъри, защото е само на 22 години. Очаква се въпреки високите финансови претенции на клуба му той да бъде взет на „Колежа", ако треньорът настоява. През този сезон Марез има 3 гола и 4 асистенции в 16 срещи за първенство.

В същото време асистентът на Стоилов Цанко Цветанов също е натоварен с отговорна скаутска задача. Той търси класни попълнения в Румъния. Очаква се отборът да бъде сериозно подсилен, за да може през пролетта с успех да атакува евроквота. Поне половината от сумата от продажбата на Неделев в Майнц 05 ще бъде инвестирана в нови играчи.

„Меридиан Мач“: Сашо Станков урежда Н’Диайе за Китай

Новата перла в селекцията на Локо (Пд) Аласан Н'Диайе е пред трансфер в Китай, научи „Меридиан Мач". Старши треньорът на „черно-белите" Александър Станков подпомага за евентуален договор на халфа в комунистическата държава. Няколко клуба проявяват интерес към футболиста, като в близките дни ще стане ясно дали ще се стигне до контракт.

Освен Александър Станков и спортният директор Методи Стойнев има връзки в Китай и се опитва да помогне за осъществяването на изгодна за „черно-белите" сделка.

Собственикът на „смърфовете" Коко Динев е във Виена и се очаква завръщането му за евентуални финални преговори около бъдещето на Аласан Н'Диайе.

На 99% Тодор Тимонов и Георги Стефанов вече не са част от състава на „черно-белите". Ръководството на пловдивчани се е договорило с двамата за разтрогване на контрактите им.

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки