Касано се завърна, Сампдория победи

"Моряците" победиха с минималното 1:0 Ювентус, с попадение на Антонио Касано

Касано се завърна, Сампдория победи

Самп победи Ювентус с минималното 1:0 като домакин в среща от 29-ия кръг на Серия „А”. Антонио Касано вкара единственото попадение в срещата в 77-ата минута. Топ нападателят се завърна от дълготрайна контузия, която го извади от терените за около 2 месеца.

Първата част бе доста по-добра за гостите от Юве. Още в 3-ата минута Алекс Дел Пиеро бе изведен много добре от Гросо, като нападателят не се поколеба да стреля, но Сторари се справи перфектно и успя да избие топката в корнер. Последва ново положение пред вратата на Самп. Диего получи пас от Якуинта, но и неговият изстрел бе блокиран от вратаря. Минута по-късно Дел Пиеро центрира към Легротале, но той стреля много неточно с глава от точката на дузпата.

Едва в 15-ата минута дойде и първото положение пред вратата на Кименти. Пацини свали топката с глава на точката на дузпата, а Касано не се поколеба да стреля, но намесата на вратаря на „старата госпожа” бе перфектна и топката бе уловена. В 21-ата минута имаше добра възможност пред Губерти, но той стреля много лошо от гранцата на наказателното поле и топката излезе в аут. Това бе и последната добра възможност за домакините през първата част.

До края на полувремето отново пропуски направиха Диего, Дел Пиеро и Якуинта и играчите се прибраха при резултат 0:0.

През втората част играчите на Юве контролираха ситуацията. Първо Дел Пиеро не успя да уцели вратата, след като бе изведен на добра позиция в 56-ата минута. Отново той бе главно действащо лице в 60-ата минута, когато проби самостоятелно и стреля извън наказателното поле, но Сторари спаси. Ново положение последва пред вратата на Самп, пропиляно от влезлия в 56-ата минута Трезеге, който не уцели вратата на домакините, след изстрел в наказателното поле.

В края на 60-те минути домакините започнаха да изравняват играта. В 70-ата минута дойде първото положение пред вратата на гостите, за втората част. Завури проби добре по лявото крило и подаде към Пацини, който не се поколеба да стреля, но топката мина на метър над гредата. Ново положение дойде в 73-ата минута  Зиеглер сложи топката на главата на Гастадело, който стреля към Кименти, който успя да улови топката.

В 77-ата минута домакините поведоха в резултата с уникален гол на завърналия се от контузия Антонио Касано. Топ нападателят на гостите вкара фамозен гол от над 30 метра след удар от въздуха и буквално вкара Кименти с топката във вратата – 1:0

До края на срещата гостите се опитаха а върнат попадението, но не успяха да създадът нищо по-опасно пред вратата на „моряците” и срещата завърши в полза на домакините.

Победата праща Самп на 5-ото място с равен брой точки с 4-ия Палермо, като двата отбора имат актив от 47 точки. Юве остава на 6-а позиця с 45 точки.

Сампдория – Ювентус 1:0

1:0 – Касано 77’

Сампдория:
Сторари, Лучини. Гастадело, Зиеглер, Заури, Поли (Тисоне 73’), Паломбо, Губерти, Семиоли, Пацини, Касано (Тестарди 82’)

Ювентус: Кименти, Канаваро, Гросо, Зебина, Легротале, Маркисио (Кандерва 77’), Полсен (Салихамиджич  54’), Сисоко, Диего, Якуинта (Трезеге 56’), Дел Пиеро

Жълти картони: Лучини, Пацини (Сампдория) Маркисио, Легротале (Ювентус)

Стадион: Луиджи Ферарис

Съдия: Таглиавенто

Нойер: Готови сме и за дузпи

Стражът на Байерн Мюнхен говори за очакванията си преди реванша с Реал Мадрид

Тухел потвърди: Де Лихт и Дайер ще играят

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен ще разчита на двамата защитници на "Бернабеу"

Манчестър Юнайтед "счупи" 50-годишен антирекорд

"Червените дяволи" са допуснали 81 гола за 49 мача

Предупредиха английските фенове да бъдат разумни на Евро 2024

Като един от най-критичните мачове се очаква да бъде този между Германия и Шотландия

Нотингам загуби обжалването за отнетите точки

Форест остава над зоната за изпадащите

Легенди на Юнайтед: Тен Хаг трябва да си ходи

Пол Скоус и Майкъл Оуен предложиха заместник на нидерландеца

Тео Ернандес очаква среща с ръководството на Милан

Французинът е отворен към преподписване с "росонерите"

Маурисио Почетино поема към Ла Лига

Атлетико Мадрид има интерес към аржентинеца

Жирона ще играе мачовете в ШЛ в Барселона

Клубът още чака разрешение дали може да приема мачове на "Монтиливи"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки