Георги Градев: Решението на съда по случая "Тимонов" е абсурдно

"Няма да има никакви санкции за ЦСКА", смята спортният агент

Георги Градев: Решението на съда по случая "Тимонов" е абсурдно

Мениджърът Георги Градев, който помагаше при проблемното картотекиране на Тодор Тимонов в ЦСКА, заяви пред Novsport.com, че решението на Пловдивския районен съд, който отсъди, че играчът няма основание за прекратяване на контракта си с предишния си отбор Ботев, е абсурдно.

Градев смята също, че няма да има никакви санкции тима от Борисовата градина като евентуално отнемане на точки или да има санкции за БФС.

„От спортна гледна точка – това решение в никакъв случай, дори и да остане окончателно, няма да се отрази нито на ЦСКА, нито на футболния съюз, нито на Тодор Тимонов. Единственото, което може би ще има като резултат, е, че Ботев ще може да предяви претенции за обезщетение към Тодор Тимонов, и ще се базира на основната му трудова заплата по трудовия му договор, която е 700 лв. на месец. В крайна сметка ще вземат един четири-пет хиляди лева – да са живи здрави”, отсече спортният агент.

Той даде повече яснота и около заплетения казус. „Решението е - частично се уважава искът на Ботев, частично се уважава искът на Тимонов. Според съда Тимонов има да получава въпросните заплати, за които претендира, но според съда договорът все още е съществуващ. Разбира се – това е абсурдно решение, тъй като абсолютно същия казус с Николай Манчев и Ботев Пловдив беше решен отново от същия Пловдивски районен съд , само че по обратния начин. Т.е. – излиза, че един и същ казус се гледа от един и същ съд по два различни начина. Очевидно съдът е пропуснал да зачете изпратеното заявление за прекратяване, което е от получено от Ботев и Ботев не оспорва получаването и заради това е стигнал до този извод. Това обаче първо е решение на първоинстанционен съд, тепърва предстои обжалване. Т.е. – това не е окончателно решение и не може да говорим за никакви последици от него. Второ – заради факта, че има същия казус, решен по-обратен знак – това дава автоматично основание и на касационно обжалване. Тогава говорим за едно триинстанционно производство", добави още бившият футболист.

Градев каза още, че според него този касуз няма да има решение в близката година или две.

*Цялото интервю на Георги Градев чуйте в прикачния аудиофайл

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки