Борис Ангелов: Целият град мечтае

Старши-треньорът на Чавдар (Етрополе) Борис Ангелов говори за предаването "Спортен свят" на Радио Стара Загора преди предстоящия мач на неговия отбор с Берое за Купата на България по футбол идната сряда от 16:30 часа в балканското градче.

Борис Ангелов: Целият град мечтае

Старши-треньорът на Чавдар (Етрополе) Борис Ангелов говори за предаването "Спортен свят" на Радио Стара Загора преди предстоящия мач на неговия отбор с Берое за Купата на България по футбол идната сряда от 16:30 часа в балканското градче. Борис Ангелов е родом от благоевградско, играл е за Пирин (Благоевград), Академик (София), Локомотив (София) и австрийския Алпине. Бивш национал на България е. Бил е треньор на Берое през сезон 1990/91, а мъжката национална гарнитура е водил в 19 мача между 1988 и 1989 година. Като треньор е водил още австройски отбори, Академик (София), Светкавица (Търговище), Пирин (Гоце Делчев), Сливен (Сливен), Беласица (Петрич), ЛЕКС (Ловеч) и Локомотив (София). Преди да застане начело на Чавдар (Етрополе) ръководи юношеския национален отбор на България до 19 г.

- Г-н Ангелов, няколко думи относно жребия за Купата. Вие бяхте треньор и в Стара Загора. Казахте още при тегленото на жребия хубави думи за състава на Берое. Сега сте в Чавдар (Етрополе). Може би за Вас е доста интересен този сблъсък?
- Този сблъсък е интересен, в смисъл такъв, че съм прекарал две много хубави години в Стара Загора като треньор. Имаше много млади играчи, на които дадох път - Благо Митрев, Радко Калайджиев, Шишков, Мечев, Стойчо Драгов. И съм останал с много добри чувства към този град, към феновете. Така че, това е един подарък за мен. Ще играя с един отбор, на който съм бил треньор и от чийто град съм останал с най-добри чувства. Мачът ще е тежък, то е ясно. Берое е един от отборите, които в последната година играят много добър футбол. Плюс това ме притеснява факта, че след последните загуби, Илиан Илиев е в размисъл от 2-3 дни, което предполагам че ще доведе до една много голяма мобилизация на играчите на Берое, за да застанат зад треньора си, когото уважават. При нас ще има публика, радост че срещаме отбор от "А" група и нататък каквото стане.
- От опита ви в годините като треньор, без значение от това че вашият тим, който водите в момента е едно ниво по-надолу от Берое, има ли някакво значение фактора домакинство?
- Разбира се, че за нас фактора домакинство има значение. Играчите на наш терен ще се раздадат до крайност. Важното да не са пренапрегнати, да са по-търпеливи и дадат максимума от възможностите си.
- Предполагам, нямате поставени цели на всяка цена да играете финал и да взимате купа. То просто дойде така някак неочаквано за вас. Но все пак апетитът идва с яденето. Как стоят нещата в Етрополе?
- Така се подредиха нещата, както казвате. Нямахме такива намерения. Даже първите два мача ги играхме с юношите. Де факто 91-92 година състезатели, на които им дадох възможност за купата да покажат какво могат. А пък хванаха, че спечелиха първите два мача и от там нататък потеглихме. Сега вече знаете, че всеки в града мечтае отбора да отиде на финал. Не може да ги спреш хората, мечтите им, желанията им.
- Има ли еуфория в Етрополе? Очаква ли се доста публика? Тъй като и от Стара Загора доста фенове ще потеглят. От София също, фенове на Берое...
- Аз не знам колко ще потеглят. Нашия стадион е за около 2500 човека. Предполагам че повече от 300-400 души старозагорци, няма да бъдат допуснати. Има си регламент и най-много 400 човека ще могат да присъстват. Иначе нашите хора ще бъдат на стадиона и той ще бъде пълен.
- Да кажете няколко думи за стадиона в Етрополе... Какво е тревното му покритие? Тук феновете доста се вълнуват от това. Разбрахме, че е маломерен като размери...
- Няма такова нещо. Напротив, не е маломерен терена. Не знам на феновете кой им е дал такава информация. В момента стадиона се поддържа, косят го, валират го. Тук проблемът е времето. Обикновено когато кажат, че в България ще има превалявания, в Етрополе вали винаги.
- Утре ви предстои мач с Ботев Враца. Предполагам, че ще запазите някои от титулярните футболистите. И някакви цели пред Чавдар пред първенството?
- Да, пускам само юношите. Нямаме цели в първенството, докато не си направим стадиона. На този етап използваме това, че имаме много добра футболна школа и излизат доста момчета от там. И това ни кара сега да им намирам място и в първия отбор. В моя отбор играят и 20-21 годишни, а утре срещу Враца ще играят и още по-малки. Целите са като стане стадиона, проекта, тогава да се търси някакво влизане. На този етап трябва да си гледаме хората, които излизат от школата и ако можем да ги продаваме.
- Какво бихте пожелали на старозагорските фенове и на всички, които обичат Берое? Вие сам казахте, че имате някакви сантименти към този отбор.
- Е имам, как да нямам. Желая им първо здраве, да подкрепят отбора си както го подкрепят и в този момент. Да стоят зад треньора и отбора си и да не се заблуждават, че отбора може да продаде някъде мач. И това, което го чета по вестниците, че има съмнения съм сигурен, че не може да се случи в Стара Загора.

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки