Стефан Генов: Нефтохимик е доста мотивиран, няма да го подценим (ВИДЕО)

Имаше кампания срещу мен през есента, няма ултиматум от президента, отсече треньорът на Локо (Сф)

Стефан Генов: Нефтохимик е доста мотивиран, няма да го подценим (ВИДЕО)
Съперникът е доста мотивиран, изхождайки от това, което видях на запис в мача им срещу Лудогорец (0:3). Това каза старши треньорът на Локомотив (София) Стефан Генов преди домакинството срещу Нефтохимик от първия пролетен кръг на „А” група, предаде репортер на Novsport.com.
 
“Железничарите”, които са 10-ти и със сигурност ще играят във втората седмица, посрещат бургазлии, които са предпоследни, в събота от 14:00 ч на своя стадион в кв. „Надежда”.
 
Генов добави, че ще пусне на своите футболисти избрани моменти от изиграната миналия уикенд отложена среща на Нафтата с Лудогорец. Той подчерта, че „шейховете” са доста мотивирани и не са за подценяване.
 
„Ще им пуснем доста моменти от мача с Лудогорец, за ги запознаем с добрите и лошите качества на отбора на Нефтохимик. В никакъв случай не можем да си позволим да го подценим този отбор, доста мотивиран е. Направи ми много добро впечатление, независимо че загуби с 0:3. Имаше и ситуации, в които можеше да отбележи и гол. Така че ще се отнесем много сериозно към този противник”, посочи той.   
 
През седмицата здравословни проблеми са имали новото попълнение Иво Иванов и Маркиньос.
 
„В отбора проблеми имаха Иво Иванов, Маркиньос, които тренираха на облекчен режим. Ще преценя утре дали да включа Иво Иванов в групата. Днес Маркиньос нямаше никакви оплаквания. Така че той ще бъде със сигурност в групата”, съобщи наставникът на „червено-черните”.
 

 
Що се отнася до афишираните цели финал за Купата на България и 8-о място в първенството, Генов днес коментира: „Ще се опитаме колкото се може повече точки да съберем. Къде ще бъдем в края на сезона, ще покже сборът от точки, които сме събрали. Имаме възможност да се придвижим напред за купата. Напълно в нашите възможности е отборът на Черноморец. Отбор от нашето ниво, не е лесен мач. Но е възможен противник, ще направим всичко възможно да го преодолеем. И напред докъдето продължим.”
 
Относно своето бъдеще 57-годишният специалист каза: „Ултиматуми няма. Това беше една кампания от някои ваши колеги. Аз съм се разбрал с президента, той много ясно ми е поставил целите. Знае кои са реални и кои не са реални. Имаше един подем в нашия отбор, направихме силни мачове срещу добри отбори, бяхме близко да атакуваме седмата позиция. Нормално беше да си поставим тази цел. Но реално погледнато това беше много трудно осъществимо. Така че всичко друго са спекулации. Нищо не зависи и ултиматуми няма от това, какво ще покажем през пролетта. Аз си имам договор, изпълнявам си го. Разбира се, в приоритета на ръководството и на президента е кога да сменя треньора, кога да назначава, кога да уволнява.”
 

Той сподели още, че е доволен от свършената работа по време на лагерите в Сандански и Турция, като всички контроли са преминали на едно добро ниво. Още от него - във видеото!    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки