Треньорът на Академик пред Novsport.com: Ние сме трети по популярност в България

"Влизането ни в "А" група ще бъде плюс за бг футбола. Имаме повече привърженици от Славия и Локо "(София) и стадион пет класи над Мездра", отсича спецът

Треньорът на Академик пред Novsport.com: Ние сме трети по популярност в България

Старши треньорът на славния някога Академик (София) Самир Селимински (вдясно на снимката) е голям оптимист за класирането на неговия отбор в „А” група след 30 години изгнание в долните ешелони.

В интервю пред Novsport.com Сами, както е известен на Редута треньорът,  обясни, че макар и без никакви планове за влизане в елита е направил отбор, който е спазвал всички изисквания и със силен колектив се е доказал на всички критици.

„Всички утре срещу Симитли зависи от футболистите. Ние, треньорите, можем да ги подготвим, но на терена всичко зависи от самите футболисти.”

ИзображениеСелимински обаче не е притеснен от евентуално премиране на гостите от конкурента Банско. „Винаги съм „за” да се дават допълнителни стимули за победа, отколкото да с е дават пари  най-често, за да падне даден или друг отбор. Момчетата на Симитли си играят и никой не може да им вземе това право. Трябва да бием в този мач – това е истината”, отсече специалистът.

Той обясни и трудния път, по който отборът е стигнал до тук. „Започнахме нашата лятна подготовка без старши треньор. Така че започнахме неподготвени. След това Краси Борисов пое отбора, аз бях помощник, и го напусна след четвъртия кръг. След това аз поех отбора, и така постепенно, без цел. Но нашата цел беше за победа във всеки мач и всеки да оправдае заплатата, която получава от клуба. Даже още на полусезона нямахме цел за „А” група, макар че бяхме на 6 точки преди Видима и 3 зад Банско. Апетитите при нас дойдоха след победата срещу Банско. Вярата в собствените възможностите доведе до повишаване на тонуса и желание за влизане в „А” група", заяви младият треньор на "студентите".

Селимински е спокоен за бъдещето на отбора, ако влезе в „А” група. „Много хора са ми задавали въпроса за финансирането. Това не е проблем, който мога да го реша аз като старши треньор. Има хора, които мислят за издръжката на клуба. Мисля, че с едно прецизиране на финансовите възможности на клуба нормално може да съществува нашия клуб в „А” група”, каза той.

ИзображениеСтадионът също не е пречка за елита. „Стадион „Академик” има неуредици като всички в България, но смея да твърдя, че е пет класи над стадиона примерно на Мездра. Личното ми мнение е, че Севлиево най-много заслужават да играят откъм база в „А” група, макар че ми е пряк конкурент. Какво пречи на Академик да играе някъде под наем на софийските стадиони. Нашият клуб има готов проект за стадион. Въпросът е, че държавните институции нищо не правят, за да се подобри материално-техническата база. Ние сме като зло куче в България. Нито ядем, нито на другия даваме.”

Сами погледна нависоко, виждайки Академик като третия след ЦСКА и Левски голям отбор у нас. „Академик, твърдя смело, че е третият по популярност клуб в България още от едно време. След Левски и ЦСКА сме ние. Навремето цялата спортуваща младеж беше събрана под емблемата на Академик. За нас не е проблем ние да съберем повече публика от Славия и Локо (София), без да ги обиждам двата клуба.”

ИзображениеНакрая Самир Селимински изказа и своята благодарност към играчите и отговори на критиците. „Това, което направиха футболистите, спазвайки изискванията ни, ако успеем да се преборим за влизане в „А” група, аз мисля, че ще дам шанс на тези момчета сега да се докажат и в „А” група. И мисля, че ще успеем да останем в „А” група. Ако влезем обаче, това ще бъде плюс за българския футбол. В това съм убеден. Всички странични наблюдатели на отбора на Академик от две-три години подценяваха тези футболисти, които са в отбора. Аз съм щастлив, че този сезон успяхме да накараме тези момчетата да ни повярват и да докажем на всички, които се съмняваха, че са добри футболисти. На всички, като тръгнеш от треньорското съсловие, минеш през журналисти и т.н Много колеги са ми казвали – „абе, как с тоя отбор си на второ място”. Ами ето така. Когато има колектив и отбор и желание, и дух могат да се постигат успехи”, отсече наставникът.

Черно море ще бъде без Даниел Димов срещу Локо (Пловдив)

Той изпитва болка в бедрото

Локо (Пловдив) остава без Евандро за мача във Варна

Вижте и цялата група на "смърфовете"

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Загорчич: Европа? Винаги трябва да сме оптимисти!

Треньорът на Славия бе доволен от успеха над Ботев в Пловдив

Резултати и голмайстори след кръга във Втора лига (ВИДЕО)

Вижте информация от всички срещи

Беласица с класически успех над Черноморец (Балчик) на "Царя"

"Комитите" стигнаха до победа с 3:0

От Левски разкриха за състоянието на Марин Петков

"Не са добре нещата", обяви Николай Костов

Филип Филипов: Доволни сме, вижда се промяна в отбора

„Хубавото е, че нямаше инциденти, а лошото - картонът на Каранга“

Скаршем: Това е най-големият мач в кариерата ми

„В момента сме по-добрият отбор от Левски, ще празнуваме с бургер и кола“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки