Треньорът на Валенсия: Не сме фаворит, Лудогорец е на нашето ниво+ВИДЕО

Хуан Антонио Пици има същата мечта като Лудогорец - финал в Лига Европа

Треньорът на Валенсия: Не сме фаворит, Лудогорец е на нашето ниво+ВИДЕО

Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици заяви, че и той като Лудогорец мечтае за финал в Лига Европа през този сезон. Двата отбора мерят сили в четвъртък от 20:00 на Националния стадион „Васил Левски” в първи осминафинал в турнира.

„Винаги е престижно участието и спечелването на Шампионска лига и Лига Европа. Амбициите ни са големи, никой не може да ни отнеме мечтите да играем финал. Никой не може да ни пречупи в нашите мечти”, сподели Пици пред репортер на Novsport.com на пресконференцията в София.

Пици направи огромен комплимент към Лудогорец с думите, че в мача няма фаворит.

„Не виждам фаворит в мача, защото не виждам съществена разлика между начина на игра на двата отбора. В Лига Европа има равенство между отборите и само отделни играчи изпъкват. До голяма степен мачът с Динамо (Киев) е подобен на този с Лудогорец, с изключение на ситуацията, която заварихме в Украйна. Динамо (К) има повече успехи в исторически план, това е разликата. Разбира се, че искам да спечелим гостуването тук, както направихме срещу Динамо (Киев) (бел. ред. Валенсия победи с 2:0 тогава)”.

Той се притеснява най-вече, че испанците малко познават Лудогорец ииграчите на разградчани.

„Малко познавам Лудогорец, но знам, че отборът е създаден преди 10-12 години и е два пъти поред шампион на България, а сега пак е лидер. Гледах мачовете в Лига Европа, особено тези с Лацио. Непознаването на играта на отбора в детайли и отделните играчи ни затруднява повече, отколкото ако играехме срещу познат отбор. Ще опитам да кажа на моите играчи каквото не знаят като детайли за Лудогорец. Имаме информация за най-важните играчи на Лудогорец. Но аз винаги искам да се съобразяваме само с нас, а не с външни фактори. В случая Лудогорец е външен фактор. Утре ще запозная моите играчи с качествата на някои от футболистите на Лудогорец”, обясни наставникът.

В четвъртък сутрин той планира среща със селекционера на България Любо Пенев, който е легенда на Валенсия със 101 гола за клуба от „Местая”.

„Не сме разговаряли с Любо Пенев и Христо Стоичков за Лудогорец. Имам отлични отношения с тях. Утре сутрин ще се видя с Любо Пенев. Ще го посрещнем много добре, много хора от Валенсия са приятели с него”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки