Класика на "Стамфорд Бридж" изведе Челси на върха в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Салах, Лампард и Вилиян вкараха за 3:0 срещу Стоук Сити, Моуриньо имаше едно на ум и за реванша с ПСЖ в ШЛ

Класика на "Стамфорд Бридж" изведе Челси на върха в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси победи Стоук Сити с убедителното 3:0 на „Стамфорд Бридж” в 33-ия кръг на Висшата лига и поне временно се качи на върха. Мохамед Салах през първата част и Лампард и Вилиян след почивката донесоха заслужени три точки за тима на Жозе Моуриньо.

Челси е лидер със 72 точки, Ливърпул има 71 и мач по-малко, а Манчестър Сити е със 70 и два мача по-малко.

Специалния имаше едно на ум за реванша с ПСЖ в Шампионска лига след неприятното 1:3 в Париж, затова остави на пейката Еден Азар, Оскар и Давид Луис.

Челси имаше седем поредни домакински победи над „грънчарите” и днес добави осма, а в седем от тези сблъсъци „сините” не са допускали и гол. Стоук беше в серия от три поредни победи, но тя намери своя категоричен край.

На „Стамфорд Бридж” домакините бъркаха доста в пасовете в първия четвърт част, но стесняваха постепенно обръча около Асмир Бегович.
Вилиян опита елегантен удар към горния десен ъгъл, но Бегович изби в корнер след лек рикошет. Одемвинге и Питърс допуснаха детински грешки, които позволиха на Торес да овладее на гърди пред вратата, но ударът му бе отразен от босненския страж.

Челси поведе след бързо отиграване на един тъч. В 32-ата минута топката бе хвърлена към Неманя Матич вляво, той се освободи от прекия си пазач и пусна успоредно по земя през наказателното поле и с едно докосване Мохамед Салах прати в мрежата въпреки намесата на вратаря за 1:0. Това беше втори гол на египтянина във Висшата лига след попадението му в мрежата на Арсенал.

Вилиян намери Салах сам вдясно веднага след гола, но той си поведе твърде силно и Бегович лови пред краката му.

Бранислав Иванович се разписа след центриране отдясно и вече се радваше, когато забеляза, че страничният съдия е вдигнал флага. Повторенията показаха, че имаше наистина тънка засада.

На почивката Марк Хюз направи две промени и пусна Чарли Адам и Анди Уилкинсън. Това също не помогна много на Стоук и Челси продължи да доминира.

Андре Шюрле беше лошо настъпен от Адам и Еден Азар го замени. Само секунди след появяването си на терена Азар чукна с петичка за Салах в наказателното поле и Уилкинсън спъна съвсем ненужно египтянина за дузпа.

Бегович изби удара на Лампард от бялаа точка, но топката остана централно пред вратата и Франк Лампард притича, за да довкара – 2:0.

Вилиян окончателно успокои всички в Западен Лондон и в 72-ата минута овладя пас на Салах пред наказателното поле преди да прати прецизен шут в десния ъгъл почти без засилка за 3:0.

До края Челси можеше да вкара още, но свали значително оборотите и се задоволи с трите гола, които го качиха на върха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки