Бивши „армейци” наказаха ЦСКА с 2:0 на „Лаута” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фамозен пряк свободен удар на Здравко Лазаров и дузпа на Мартин Камбуров донесоха първия успех на Локо (Пд) в плейофите

Бивши „армейци” наказаха ЦСКА с 2:0 на „Лаута” (ВИДЕО+СНИМКИ)
Локомотив (Пловдив) изненада неприятно ЦСКА и победи „червените” с 2:0 на „Лаута” в 33-ия кръг на А група. Фамозен пряк свободен удар на Здравко Лазаров и дузпа на Мартин Камбуров, спечелена пак от Електричката, донесоха първи успех на „смърфовете” в плейофите от челната седмица.

Така ЦСКА остана без успех и без отбелязан гол срещу този съперник през сезона след 0:0 на „Армията” още в първия кръг и 1:0 за Локомотив на „Лаута” в края на октомври.

„Армейците” остават трети в класирането с 61 точки и са на 3 зад Литекс (64) и 9 зад лидера Лудогорец (70). Локомотив остава седми, но вече има 49 точки и е на само една от шестия Черно море.

Преди мача ЦСКА беше в серия от две поредни победи с чиста мрежа след 1:0 над Литекс и 2:0 срещу Ботев (Пд). Локо (Пд) пък нямаше победа в плейофите досега след едно реми с Лудогорец (1:1) и четири загуби.

Стойчо Младенов направи две промени в своя състав. Ивайло Чочев имаше здравословни проблеми и бе заменен от Тодор Янчев, а изтърпелият наказание Неманя Милисавлевич се завърна сред титулярите на мястото на Мартин Петров.

Александър Станков върна в своите 11 Тунчев и Камбуров, които получиха почивка при загубата с 0:3 от Литекс, но остави на пейката обвинения от феновете в симулативна игра вратар Йордан Господинов и Акалски пазеше. На „Лаута” витаеше напрежение между фенове и играчи на Локомотив, след като стотина ултраси прекратиха тренировката в събота вечер.

7 от титулярите на Локомотив бяха бивши играчи на ЦСКА, но това не попречи на пловдивчани да направят вечерта много тъжна за своя съперник.

„Черно-белите” ясно показаха своите намерение в 8-ата минута, когато Спас Делев овладя технично на гърди и стреля ефектно с воле от въздуха, но малко над целта.

До 20-ата минута темпото бе добро, но после изведнъж спадна и двата разчитаха предимно на центрирания в наказателното поле, които обаче не носеха особена заплаха.

Надлъгването през първите 45 минути бе спечелено от Локомотив след една блестяща солова изява на ветерана Здравко Лазаров. Електричката сам спечели пряк свободен удар пред наказателното поле в 37-ата минута и перфектно стреля над стената, за да оплете в горния десен ъгъл до гредата пред смаяния поглед на М’Боли, който замръзна на голлинията. Така Локо поведе в много важен момент преди почивката и удържа натиска на ЦСКА в минутите преди паузата.

Това беше 9-и пореден мач в А група, в който ЦСКА не успя да се разпише преди почивката.

Стойчо Младенов виждаше, че играта не върви и пусна Тони Силва на мястото на Неманя Милисавлевич още на полувремето.

Преди този ход да даде някакъв резултат, Локомотив нанесе решителен удар. Здравко Лазаров се измъкна между Менди и Крачунов, заобиколи М’Боли и алжирският страж го спъна с ръце. Таско Тасков даде дузпата и Мартин Камбуров я превърна в гол за 2:0 с точен удар в долния ляв ъгъл, въпреки че М’Боли предугади посоката.

С този втори гол Локомотив (Пд) стана едва петият клуб в историята, отбелязал 100 попадения на ЦСКА в А група след Левски (189), Локо Сф (137), Ботев Пд (124) и Славия (116).

Стойчо Младенов опита да раздвижи играта на своите в предни позиции като пусна Маркович и Ди Вани, но идеите в играта на гостите липсваха, а и Локомотив играеше много настървено.

ЦСКА имаше само едно добро положение да се върна в мача, когато Тони Силва финтира Тунчев отдясно, но ударът на Косоко бе избит от тялото на защитник.

До края ЦСКА нямаше сили дори за почетен гол и логично загуби мача.

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 32 21 7 4 49 70
2 Литекс 32 19 7 6 32 64
3 ЦСКА 32 18 7 7 31 61
4 Ботев Пд 32 15 9 8 22 54
5 Левски 32 16 5 11 22 53
6 Черно Море 32 13 11 8 11 50
7 Локо Пд 32 15 4 13 6 49

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки