Световното по футбол за бездомни ще бъде в Чили през октомври

Шампионатът в Чили ще бъде трети за българския тим

Световното по футбол за бездомни ще бъде в Чили през октомври
Дванадесетото световно първенство за бездомни хора в Сантяго (Чили) ще се проведе от 19 до 26 октомври тази година, съобщиха организаторите на събитието от фондация Homeless World Cup. Българският партньор на фондацията - компанията „Спортс Мениджмънт България”, вече започна подготовката на „Отбор на надеждата”, който ще представлява страната ни на Мондиала.

Шампионатът в Чили ще бъде трети за българския тим, който при дебютното си участие в Мексико през 2012 г. завърши на престижната четиринадесета позиция от 43 състава. Година по-късно „Отбор на надеждата” зае седемнадесета позиция от 46 тима и спечели Купата на град Познан.

Същевременно новият национален селекционер на „Отбор на надеждата” ще бъде представен на специална пресконференция в сряда от 11:30 часа в клуба на Народен театър „Иван Вазов”. На срещата с медиите ще присъстват също и новите посланици на тима - Георги Господинов, един от най-популярните и превеждани съвременни български писатели постмодернисти, и една от най-магнетичните български актриси - Теодора Духовникова. Досега лица на „Отбор на надеждата” са били Димитър Пенев (2011), бившият футболист Георги Йорданов (Ламята) и моделът Златка Димитрова (2012), посланикът на Република Полша в България Лешек Хенсел и лекоатлетката Ивет Лалова (2013).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки