Стоев: Добър турнирен резултат, но 2:0 не решава нищо

Първото полувреме го пропиляхме, хубавото е, че вкарахме два гола и сега имаме почивка, сподели Стоев след двубоя

Стоев: Добър турнирен резултат, но 2:0 не решава нищо

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не бе доволен от играчите си, въпреки победата с 2:0 над Локомотив (Пловдив) в първи полуфинал за Купата на България. Стоев сподели, че отделни футболисти са правили множество непредизвикани грешки, но отдаде това на сгъстения цикъл от мачове, който "орлите" изиграха досега.

Стоев бе доволен от резултата, но добави, че все още има един мач в Пловдив, в който неговият отбор задължително трябва да играе по-добре.

"И двата отбора се опитаха да играят футбол, къде сполучливо, къде не, но се опитаха. Остава още един мач. В никакъв случай не сме се класирали. Чака ни сериозен мач в Пловдив и там трябва да бъдем на по-добро ниво. Нищо не предрешава този резултат 2:0. Това е най-хубавото, че водим с 2:0. Още по-хубавото е, че в събота и неделя няма да играем, тъй като играчите са страшно уморени. Трудно се играе на гости на Локомотив (Пловдив). Трудно се играе срещу отборите от първата седмица. Не ни чака протоколен реванш, а сериозен реванш. Добър резултат е 2:0, но ни чака втори мач и ако се уповаваме на този резултат, това може да ни изиграеш лоша шега", сподели Стоев след двубоя.

"Реших да пусна друг тип футболист напред, който е много по-различен – Мишел Платини. Прекалено бавно наистина играхме, мудно, позиционно. Нормално беше Локомотив да се затвори и да чака на контри, а ние с тая бавна игра нямаше как да ги затрудним, Само 3-4 удара от дистанция, които затрудниха техния вратар, иначе го пропиляхме първото полувреме. Имаше ситуации, в които можехме да организираме бързи контраатаки, а вместо това подавахме вертикално, вместо хоризонтално. Доста футболисти допуснаха непредизвикани грешки. Излишно водене на топката, но все пак постигнахме добър турнирен резултат. Имам определени забележки особено за първото полувреме. През второто играхме по-добре, но забелязах много умора в дадени футболисти. Сега ще имаме прекъсване, в което ще им дам доста време за почивка, за да могат да си отморят. Нормално е да са натоварени, мисля, че това ни е 57-и мач този сезон."

Накрая Стойчо Стоев коментира и новото попълнение на Лудогорец Вандерсон Кристалдо Фариас, който бе представен официално днес преди двубоя с Локо (Пд).

"Взехме го по-рано, за да може да се адаптира и отборът да го приеме по-бързо. Гледах го доста време. За мен е добър футболист. Ние си имаме скаути, които наблюдават много футболисти. Като харесат някой, те ми дават информацията и ако аз го харесам, вече го купуваме. Типичен бразилец, обича да флиртува с топката. Играе бързо, има добра бързина, поглед върху играта, добър удар. Надяваме се бързо да се адаптира към отбора и българския футбол и лятото да помогне и да допринесе за надграждането и развитието на Лудогорец."

Стоев обясни, че смяната на Георги Терзиев е била принудителна, но се надява да няма нищо сериозно.

"Терзиев беше принудителна смяна, почувства разтежение в бедрото".

 

Локо (Пловдив) остава без Евандро за мача във Варна

Вижте и цялата група на "смърфовете"

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки