4 от 4 за ЦСКА във вечното дерби за първенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА взе всички четири мача срещу Левски в "А" група през този сезон

4 от 4 за ЦСКА във вечното дерби за първенство (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА отново победи Левски. "Червените" се наложиха с 3:1 в последния епизод на вечното дерби през този сезон. Това е четвъртия успех за Стойчо Младенов и компания срещу Левски в "А" група, като така "червените" постигаха своеобразен двоен дубъл през сезона в елита.

Омар Косоко даде аванс на ЦСКА в 58-ата минута, Радослав Цонев изравни в 81-вата, но в 86-ата Иван Стоянов отново даде преднина на "червените". Крайното 3:1 оформи Иван Маркович с първото си попадение за ЦСКА в даденото от съдията продължение.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!







Първата част не предложи множество интересни ситуации. Най-чистото положение пропусна Пламен Крумов, който с удар от около 20 метра нацели дясната греда на М'Боли.





Омар Косоко даде аванс на ЦСКА в 58-ата минута. След бърза атака на "червените" по лявото крило, Чочев получи топката в наказателното поле. Полузащитникът на ЦСКА намери Косоко около точката за изпълнение на дузпа и нападателят от Бенин с премерен удар откри резултата.









След гола, "сините" се активизираха и за малко да не бъдат наказани при една контра на ЦСКА. Косоко изведе Силва сам срещу Блажевич, но младото крило на "червените" стреля право в сръбския вратар и пропусна да удвои аванс на тима си.







В 81-вата минута, при едно от малкото си положения, Левски изравни. Старокин намери с дълъг пас Генков пред наказателното поле на "червените". Нападателят с едно докосване остави топката за Радослав Цонев, който с много точен изстрел прати топката в долния десен ъгъл на М'Боли.









Равенството изтрая само пет минути. Фо-Поре получи топката на лявото крило и центрира в наказателното поле. Аймен Белаид се опита да изчисти, но прати топката в краката на Иван Стоянов, който отблизо върна аванса на "червените".





Ивайло Стоянов назначи пет минути продължение на двубоя, в който Левски имаше възможност отново да изравни, но вместо това в шестата минута на добавеното получи и трети гол. И третото попадение на ЦСКА дойде след пробив отляво. Този път Мартин Петров, който се бе появил преди 10-ина минути, напредна отляво, навлезе в наказателното поле и намери Иван Маркович. Сърбинът бе оставен непокрит и на празна врата отбеляза първия си гол за "червените".





След победата си, ЦСКА остава на третата позиция с 64 точки, на енда зад втория Литекс и на шест зад лидера Лудогорец, който има и мач по-малко. За Левски това е трето поредно поражение в елита. "Сините" остават пети с 53 точки. 







ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

КЛАСИРАНЕ: 

Шампионски Кръг

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 32 21 7 4 49 70
2 Литекс 33 19 8 6 32 65
3 ЦСКА 33 19 7 7 33 64
4 Ботев Пд 32 15 9 8 22 54
5 Левски 33 16 5 12 20 53
6 Черно Море 33 13 12 8 11 51
7 Локо Пд 32 15 4 13 6 49

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки