Обвинен за клуб-фантом се оказа, че развива футболна дейност от 14 години

Аматьорските клубове скочиха на Любо Пенев

Обвинен за клуб-фантом се оказа, че развива футболна дейност от 14 години

 Футболният клуб Кракра 1919 (Перник) беше обвинен от "Господари на ефира", че е клуб-фантом и няма право на глас по време на Осмия редовен конгрес на БФС. Румен Андонов, който е президент и треньор в клуба, разказа някои детайли за работата на клуба, както и изрази огорчението си, че не е бил потърсен, за да каже как точно се развива отборът.

 

 
Румен Андонов дойде с представителите на още пет клуба и президента на АФЛ Румен Вълков, за да говори за решенията на Осмия редовен конгрес и дали е имал право да участва в работата му.
 
 
"Аз съм бивш футболист на Миньор (Перник), 14 години съм играл професионален футбол. 7 години и половина съм бил капитан на Миньор. Хората в нашия град ме познават. Обидно ми е, че няма такъв клуб Кракра 1919, че сме едва ли не фантоми. Толкова ли не можаха да се свържат с мен? След като се излъчи репортажа, ми звънят родители на трениращи при мен деца и ме питат: ние фантоми ли сме?, разказва Андонов.
 
 
"Клубът го създадох през 2004-а година и до 2014-а година си играехме в първенство, нямаше проблеми. Но след това финансовата криза ни се отрази много лошо. Знаете как е в нашия град- няма вече фабрики, хората се изнасят да работят в София. Трудно е с финансирането. Сключих договор с Миньор и по-големите момчета ги пращам там, а аз останах с най-малките, като играем футбол-7. Но играем основно в турнири, защото няма как да осигурим финанси за първенство. Но клубът не е прекратявал дейността си, съществува си и играят децата, каза още бившият защитник на "чуковете".
 
 
Той добави, че е аналогичната ситуация и с Миньор 1919, където работи Иво Славчев. За третият пернишки клуб Рудничар (Бела вода) обаче не е ясно какво е положението. Андонов заяви, че след като е получил покана да участва в конгреса, значи е правилно и юристите не са открили проблем.
 
 
В негова подкрепа се намеси и Дочко Дочев от ФК Левски (гара Левски), който пък се оплаква от демографския проблем в региона. Той даде за пример общини като Червен бряг, Павликени, Трявна, Дряново, където след 8-и клас голяма част от децата избират да продължат образованието си в по-големи градове. И тези малки общини остават с малко като бройка деца. Затова той призова да се правят компромиси и да се позволява отборите да играят, тъй като така се запазват и футболисти, и клубове.
 
 
"Първенствата за футбол-5, футбол-7, футбол-9 не бива да се прекъсват. Напротив- трябва да се помага на отбори, които искат да работят, а им е трудно, заявява още Дочко Дочев.
 
 
Клубовете от аматьорския футбол обаче нямат претенциите на тези от професионалния и смятат, че съдиите се справят като цяло добре. Йордан Михайлов от Чико-Бунара (Бяга) заяви, че не си спомня доста години да е имало бит съдия в Пазарджишко.
 
 
"Призовавам и хората от клубовете да не скачат за един тъч или за фаул в центъра на терена, защото ефектът ще бъде на снежната топка, която се търкаля и накрая става лавина. Вероятно сте гледали онзи клип в интернет-пространството, в който един кмет иска всеки мач отборът му да получава по 4 дузпи и да се вдигат два червени картона на гостите, казва Йордан Михайлов.
 
 
Иван Нарлев, който е и член на УС на Аматьорската лига, смята, че вече такива случаи с насилие над съдиите са доста намалели. Самият той бивш съдия, сега ръководи отбора на Айдемир от Силистренско.
 
Преди от 10 мача в долните дивизии пет не завършваха. Сега не е така. Има пак инциденти, но са доста по-малко. За самият конгрес мога да кажа, че е смешно да се твърди, че е имало заплахи. Аз самият с Любо Пенев не съм се срещал, защото той в Силистра не дойде. Смятам, че всеки от нас е избрал човека, който може да помогне още на българския футбол, каза още Нарлев.
 
"На всички ни стана обидно, когато Любо Пенев ни обвини от трибуната, че не сме легитимни а подменени делегати. А повечето от нас са дали па 20-30 години от живота си на футбола. Как да подкрепим този човек", каза Вихър Данчев от Академик (Сф).
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки