Сензациите в пресата: Мауридес ще дебютира за ЦСКА срещу Локо Пд

Берое взима аржентинец, Делио Роси се колебае за Кабрал

Сензациите в пресата: Мауридес ще дебютира за ЦСКА срещу Локо Пд
Най-интересните теми в българския печат днес, 16 юли:
 
„Тема спорт”: Мауридес ще дебютира срещу Локо Пловдив
 
Шестото лятно попълнение на ЦСКА Maypидec Poкe Жуниор (24 г.) ще направи дебют в първия шампионатен кръг срещу Локо Пд. Двубоят с пловдивчани ще е на 22 юли (неделя) от 20:45 часа на "Армията". На този етап не е ясно дали Maypидec ще може да стартира. Физически той е в добра форма, но му липсва игрова практика, тъй като не е участвал в контрола за досегашния си тим Беленензес. Португалците изобщо не са играли спаринг преди продажбата на Жуниор в ЦСКА, но нападателят е тренирал десетина дни с отбора. Бразилският таран в момента се готви на пълни обороти с армейците, като е впечатлил щаба с физическите си показатели. Телосложението на нападателя е впечатляващо, като той е висок 189 см и тежи 86 кг, но в Португалия пишат, че действията му далеч не са тромави. Една от най-добрите страни на Maypидec е във въздушните дуели, а разполага и със силен завършващ удар за разлика от Каранга, който изключително рядко отправяше изстрели извън наказателното поле. Новопривлеченият на "Армията" е със силен ляв крак, а доста от головете му са с глава. Мауридес няма как да бъде картотекиран за реванша с Рига, тъй като клубовете нямат право да регистрират нови футболисти между две срещи от един кръг. Единствената опция е да се прави промяна в групата. Ако ЦСКА се справи с латвийците, то бразилецът ще е на линия за следващата фаза, където съперник ще е Адмира Вакер. Двубоите с австрийците по програма са на 26 юли в София и на 2 август.
 
Извън 18-те за старта с Рига на „Армията” останаха Десподов и Дюлгеров, така че сега се очаква първия да влезе в списъка. На пейката в първия двубой с латвийците бяха Стипица, Лясков, Гълъбов, Перейра, Бикел, Джеси и Тонислав Йорданов. Десподов вероятно ще замести младия ляв бек Лясков. Нещо повече - очаква се Кирил да е титуляр в Рига. Той вече е доста по-добре, след като получи лека травма в коляното, и тренира на сто процента. Футболистите на ЦСКА подновиха занимания вчера сутринта след двудневна почивка.
 
„Тема спорт”: Делио Роси се колебае за Кабрал
 
Жерсон Кабрал може да остане u извън стартовата единайсеторка на Левски срещу Вадуц. Реваншът от първия квалификационен кръг на Лига Европа е утре от 18:45 часа на „Герена". 27-годишният холандец не се представи на ниво в Лихтенщайн и бе първият заменен. Той отстъпи мястото си на терена на младока Станислав Иванов в 59-ата минута. Преди резервната скамейка треньорът Делио Роси му подаде ръка, но Кабрал отказа да му я приеме и демонстративно го подмина, преди да седне до останалите си съиграчи.
Голямата въпросителна пред Роси е дали да включи в групата за мача Холмар Ейолфсон. Исландецьт, който бе сред участниците на световното първенство, поднови тренировки с отбора в четвъртък. Централният защитник се намира в добра кондиция, въпреки че след Мондиала имаше двуседмична почивка. Аут за утрешния сблъсък с Вадуц пък са халфовете Кали Тиам и Филипе Нашименто. С малки шансове да попадне в групата е бразилското крило Паулиньо.
  
„Меридиан мач”: Берое взима аржентинец
 
Треньорът на Берое Александър Томаш намекна че до седмица се очаква изненада на стадиона под Аязмото. Клубът е в преговори с футболист от Аржентина, който играе като халф.
Междувременно стана ясно, че Берое ще продаде ганайският халф Карлос Охене в Саудитска Арабия до часове. Новият отбор на Охене се казва Оход Медина. Двата клуба вече водят интензивни преговори за цената на африканеца. Тя няма да е по малко от 200 000 евро, защото Охене е обвързан с договор за още 2 години със старозагорския клуб. Карлос Охене беше привлечен на стадиона под Аязмото преди два сезона от тогавашния треньор Александър Димитров и успя да се превърне в основна фитура. Ако сделката с Охене се осъществи, Берое ще поста ви своеобразен рекорд по изходящи трансфери, които ще станат общо три, а сумата която ще постъпи в касата на старозагорския клуб ще е около 300 000 евро. Преди Охене ръководството на Берое продаде португалецът Педро Еуженио на Алтай (Измир) и сърбинът Марко Адамович на АЕЛ (Лимасол). 
 
„Тема спорт”: И Верея иска Исмаил Иса
 
Още един роден тим се надява да се подсили с нападателя Исмаил Иса. Както е известно, през пролетта той бе част от Дунав Русе, но след края на сезона, в който помогна на тима да се спаси от изпадане, си тръгна. Иса бе обещал на драконите да се върне, но поне на този етап това не е факт. Интерес към него има от Верея, който усилено търси нападател. През пролетта заралии разчитаха на Венци Христов, който избра да продължи в Арда. Опция за Иса е и Етър, който вече е отправил конкретна оферта на играча. Самият футболист не е отговорил на никой, като ще изчака до последно да си уреди трансфер в чужбина. В същото време стана ясно, че Станислав Маламов почти сигурно ще подсили тима за новия сезон.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки