Паулиньо: Славиша е фокусиран върху Левски, подготовката е на ниво

Вижте интервю с бразилското крило на "сините"

Паулиньо: Славиша е фокусиран върху Левски, подготовката е на ниво

Бразилското крило на Левски Паулиньо коментира пред Дарик радио текущата ситуация в клуба и своята подготовка, която прави със съотборниците си в Кипър. 25-годишният южноамериканец дойде на „Герена“ преди една година и направи фурор в първите си месеци с екипа на „сините“. През лятото получи травма, която наруши ритъма му, а сега на „Георги Аспарухов“ се надяват, че Паулиньо отново ще бъде ключова фигура в състава на Славиша Стоянович.

- Паулиньо, как се върви подготовката на Левски в Кипър?

- Всичко е наред на нашата подготовка. Знаете, че подготовките винаги имат трудни моменти, но работим всеки ден, за да станем по-добри в края на подготовката и да бъдем готови.

- По време на лятната подготовка получи травма, която ти попречи много. Сега какво е положението, по-добре ли се чувстваш?
- Да, сега се чувствам много по-добре. Усещам много голямо доверие от страна на целия клуб. Благодарение на Господ се чувствам много по-добре и нямам проблеми. Тази подготовка е много по-добре дозирана и нямаме проблемите от лятото. Това ни кара да се чувстваме много по-добре.

- Ще бъде ли по-добър Левски след паузата?
- Разбира се. Ние очакваме точно това да се случи. Очакваме да се подобряваме. Всеки ден, след всяка тренировка и след всеки мач. Трябва да се подобрим значително от това, което представлявахме в края на миналата година.

- Защо Левски игра толкова слабо в последния месец и половина от края на миналата година?
- Едва ли някой има точния отговор на този въпрос. Не мога и аз да си го обясня. Няма точен отговор, но ние работим, за да се подобрим и да не е така. Тренираме и правим възможното, за да изглеждаме така, както искаме. Сега сме в нова година и гледаме напред, за да станем по-добри и да се представим по-силно през тази година.

- Вярваш ли, че Левски ще вземе лиценз за европейските клубни турнири?
- Очакваме всичко да бъде изгладено и този проблем да го няма. Всички в отбора и клуба се надяваме, че ще е така. За Левски, за футболистите и феновете е много важно да играем в европейските турнири.

- В отбора пристигнаха двама футболисти на проби, какви са първите ти впечатления от тях? Става дума за един офанзивен полузащитник и централен бранител...
- Те вече тренират заедно с нас. Първите впечатления са, че са много добри момчета, а на тренировките личи, че са и добри футболисти. Стараем се да бъдем близо до тях, да се чувстват добре и да свикнат с отбора по-бързо.

- Как ти се струва треньорът Славиша Стоянович, защото много се спекулира около него и бъдещето му? Спрягат го за национален отбор, за различни клубове от Левски, как ти се струва ситуацията?
- Това, което аз виждам, е на тренировките и той е изключително концентриран и фокусиран върху работата си в Левски. Той има договор с клуба и е част от него и демонстрира, че е концентриран върху своята работа. Той си знае кое е по-добро за него и живота му. Тук е и работи много сериозно и концентрирано. Всеки си решава кое е най-добро за него и кое го прави щастлив.

- В този ред на мисли как ти се вижда колектива в този момент?
- Подобрява се значително. Това се усеща всеки ден и на всяка тренировка. Смятам, че в клуба има добър колектив, а и сред нас футболистите. Смятам, че сме сплотени и това ще даде плодове на отбора и клуба. Работим за това колективът да става още по-силен и това ще ни направи по-добри като тим.

- На твоята позиция се концентрират доста добри играчи. Ти, Кабрал, Обертан, Вашчук какво значи това за теб?
- ​Това е много добре, защото всеки ще се концентрира да стане още по-добър и да играе. Трябва да си на максимума на терена, за да играеш когато дойдат мачовете. Това е хубаво и за клуба, защото всеки се стреми да повиши своето ниво и така напредва и отборът.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки