ЦСКА продава Джеси за 2 милиона лева в Англия

Слуховете за Уулвърхемптън се засилват

ЦСКА продава Джеси за 2 милиона лева в Англия
Едвин Джеси може и да не даде много на ЦСКА през последните два сезона, но изглежда, че клубът ще го продаде с голяма печалба. Въпреки че в Англия наскоро се изсмяха на новината, че националът на Гана може да се озове в хита във Висшата лига Уулвърхамптън през лятото, тази възможност става все по-реална.
 
Или поне така твърди журналистът Дани Оуен от изданието HITC, според когото ръководството на елитния клуб е готово да направи тази инвестиция. За “Вълците” сделката не крие никакъв риск, тъй като цената на крилото в момента е 860 хил. паунда, което се равнява на на съвсем малко по-малко от 2 милиона лева. Това са джобни пари за клубовете от Англия, където стандартът е умопомрачаващ в сравнение с повечето европейски държави.
 
Джеси пристигна на “Българска армия” през зимата на сезон 2017/18. Той започна силно при “червените”, а игра на високо ниво под ръководството на Нестор Ел Маестро в началото на настоящия сезон. Ганаецът, който е роден и израснал в Холандия, има договор за още една година с ЦСКА, но от ръководството на клуба се склонни  да го продадат.
 
Причината е, че Джеси демонстрира явно нежелание да играе в българското първенство. Тъмнокожият играч не се влага в мачовете и не е сред любимците на публиката. Джеси бяга като ужилен от острите шпагати, а и обикновено се крие във всички важни мачове. Припомняме, че той бе изгонен при първото дерби с Левски за календарната година, когато ЦСКА загуби с автогол на Стивън Перейра, но най-вече и заради факта, ме игра повече от полувреме с човек по-малко на терена. той неведнъж се оплака и от расистките обиди към него ва много от стадионите у нас, което е още един сериозен мотив играчът да си тръгне с облекчение от България.
 
Едвин Джеси няма да има проблеми да премине в Англия, тъй като е национал на Гана. Не е изключено обаче той да бъде купен от Уулвърхамптан и веднага да бъде даден под наем в отбор от Чемпиъншип. “Вълците” ще следят под лупа адаптацията му към английския футбол и във всеки момент могат да го върнат в редиците си.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки