Сензациите в пресата: ЦСКА урежда централен защитник

Разградчани искат бразилски халф, Ботев Пд се мръщи на 700 000 евро

Сензациите в пресата: ЦСКА урежда централен защитник

Най-интересните теми в българската преса днес, 20 юли:

 

„Меридиан мач”: ЦСКА урежда централен защитник

 

Вересиите в защитата на ЦСКА в първите 3 мача накараха ръководството спешно да търси нов централен защитник. В момента на „Армията" има пет футболисти, които могат да играят в центъра на отбраната - Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Валентин Аантов и Нуно Томаш. Дори ветеранът Петър Занев има опит на тази позиция. Нито един от тези играчи обаче не изглежда като твърд титуляр и лидер отзад в първите мачове. Дори капитанът Бодуров играе много колебливо, като не се знае дали това е заради контузията му от края на миналия сезон или проблемите в началото на този. Чорбаджийски по принцип е рисков играч, а Гълъбов направи много грешки в двама мача с непретенциозния Титоград.

Португалецът Томаш пък е бавен и муден футболист, чиято най-силна страна е изнасянето на топката, но има сериозни проблеми срещу подвижни нападатели. Притеснителна е и слабата форма на таланта Антов на старта на сезона, който сякаш закъснява за всяко единоборство и е принуден да прави нарушения.

При това положение ЦСКА ще търси нов опитен играч на този пост, и то по най-бързия начин. На „Армията" залагат много на сблъсъците с Осиек в Лига Европа, както и не искат да допускат повече гафове в efbet Лигата.

 

„Тема спорт”: Разградчани искат бразилски халф

 

Лудогорец води преговори за привличането на халфа на Гояс - Жеферсон, твърдят бразилските медии. Те разкриват и цената на играча - 1,5 милиона евро за 70% от тях. Разградчани няма как да привлекат без пари защитника, защото той има договор до края на 2020 година. Жеферсон Жунио Антонио да Силва е роден на 3 януари 1997-а, висок е 176 сантиметра, тежи 69 килограма, по-силният му крак е левият. През този сезон той има 9 шампионатни мача за Гояс в местната Серия А, като в тях е реализирал 1 гол. Освен това е участвал и в 6 двубоя в щатските първенства. Жеферсон е юноша на Гояс и досега не е играл в друг клуб. Той дебютира за състава през 2016 година в Серия Б.

До края на трансферния прозорец Лудогорец най-вероятно ще осъществи и изходящи трансфери. Възможно е клубът да продаде Ренан дос Сантос, Сисиньо и Джоди Лукоки.

 

„24 часа”: Ботев Пд се мръщи на 700 000 евро

 

Ботев Пд ще отхвърли оферта от 700 000 евро от Университатя (Крайова) за Кристиян Димитров. Решението е взето след среща на ръководни фактори в клуба с 22-годишния централен защитник. Идеята е националът да си вдигне цената след още един успешен сезон при „жълто-черните".

За домакинския мач срещу Дунав от втория кръг от първенството в неделя наставникът на Ботев Желко Петрович ще може да разчита и на Антонио Вутов. Юношата на Левски изтърпя наказание на старта срещу Арда. Вутов вече тренира наравно с останалите, след като лекуваше разтежение. Крилото Александър Тонев отпада от сметките за двубоя с Дунав. Бившият национал и младият нападател Иван Василев се възстановяват от контузии и засега само въртят обиколки на стадиона.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки