Етър се навива за първа победа за сезона

Томаш вади Охене и Еуженио от титулярите, Иван Иванов пред дебют за виолетовите

Етър се навива за първа победа за сезона
Етър посреща Берое днес от 20:30 часа. Двубоят обещава да е доста интересен, макар разликата в точките да е цели 7 в полза на заралии.
 
От началото на сезона болярите показват добри игри, но така и нямат успех, най-вече заради многото им пропуски. В последния мач Етър имаше доста повече положения от Ботев Bp, но загуби след обрат с 1:2.
 
Сега на "Ивайло" са амбицирани да се възползват от колебанията във формата на Берое и да спечелят за първи път през сезона. На разположение на треньора Росен Кирилов няма да са двама основни футболисти - Никола Колев и Флорент Боджадж, които са контузени. Боджадж ще отсъства поне 3 седмици, тъй като е получил разкъсване на мускул. Колев пък ще е аут за още най-малко 14 дни.
 
Пред първи мач като титуляр за Етър е нападателят Ивайло Димитров-Косъма. Той е готов да стартира. Дебют ще направи и централният защитник Иван Иванов, който обаче по-скоро ще остане резерва.
 
Пред треньора има два варианта - Косъма да си партнира с Ангелов или да го измести от състава. В предишния кръг Ангелов направи голям пропуск на чиста позиция и няма да е изненада, ако загуби доверието на Росен Кирилов. При положение че Етър започне само с един нападател, това вероятно ще е Димитров, а зад него ще действа Руменов.
 
В средата на терена ще са Станоев и Пехливанов. Другият вариант е Димитров и Ангелов да са на върха на атаката, а Станоев и Руменов ще си партнират като халфове. Светослав Ковачев u Даниел Младенов са безусловните титуляри по фланговете. Етър дотук разчита изцяло на Младенов в предни позиции, като той е лидер по голове в елита със 7.
 
В състава на Берое пък може да настъпят любопитни промени в стартовите 11. През седмицата тимът е тренирал в състав, при който Охене и Еуженио отпадат от титулярите. Двамата напоследък не са убедителни в изявите си. Промяна може да има и в центъра на защитата и Виктор Генев да влезе вместо колебливия Алкан.
 
В последния кръг Берое падна с 1:2 от Царско село и това може да провокира до шокова терапия. Вече е взето решение футболистите да бъдат глобени заради загубата от дебютанта в елита. Вместо Охене и Еуженио като титуляри са тренирали Меледже и Вандерсон. На разположение не е нападателят Йосипович, който е с разтежение. Георги Ангелов пък ще се върне на терена след паузата.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки