Собственикът на Ботев (Пд) проговори, засега Желко и Зафиров остават

Вижте изявлението на Георги Самуилов

Собственикът на Ботев (Пд) проговори, засега Желко и Зафиров остават

 Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов излезе с изявление в официалния сайт на “канарчетата”. Днес босът на “жълто-черните” се срещна с Адалберт Зафиров и наставника Желко Петрович, като поне засега двамата запазват работата си в клуба.

 
"Уважаеми ботевисти,
 
Искам да споделя разочарованието си с всички привърженици, милеещи за любимия ни Ботев Пловдив, както и да им благодаря за подкрепата, която оказват, независимо от слабата игра на представителния мъжки отбор.
 
Когато поех контрола над Ботев Пловдив, атмосферата в клуба беше, меко казано, отровна. Първостепенната ми задача бе това да се промени. Подадох ръка, проведох редица разговори с треньорския щаб и ръководството на клуба, назначих спортен директор и консултант, осигурих финансово спокойствие на футболисти, треньори и служители чрез своевременно заплащане на възнаграждения и бонуси. Направихме, по всеобщо мнение, една от най-добрите зимни подготовки за последните 5 години.
 
След класиране във финалната шестица последва спад в представянето на отбора, завършил с изгубения финал за купата – все още болна за мен тема.
 
В търсенето на позитивна промяна последва смяна на тогавашния треньорски екип. През лятната пауза се разделихме с някои играчи, привлякохме нови, преподписахме с най-изявените ни футболисти, увеличихме възнагражденията им, за да ги мотивираме допълнително и отхвърлихме сериозни оферти за продажбата им. Това беше направено с единствената цел да запазим ядрото и боеспособността на отбора. Назначихме нов треньор с отлична визитка, прилагащ, по мнение на специалисти и футболисти, модерни тренировъчни методи.  Атмосферата в отбора се разведри, но резултати липсват …
 
Съвсем скоро рестартирахме и строителството на стадион „Христо Ботев“.
 
Чух безброй упреци по мой адрес. От всяка тема, свързана с отбора, се раждат непрестанни интриги и инсинуации, които вредят на имиджа на клуба. Сега се искат оставки – на треньорски щаб, на директори, на мен…
 
Направих си труда да погледна безпристрастно чисто спортните резултати, опирайки се на сухата статистика. Ето какво сочи тя за изминалата до момента 2019 година:
 
При предходния спортно-технически щаб от 16 шампионатни мача отборът е постигнал 3 победи и е вкарал 13 гола.
 
С настоящия спортно-технически щаб от 11 шампионатни мача отборът е постигнал 2 победи и е вкарал 9 гола.
 
Аз считам, че не само ръководители и треньори носят отговорност за тези резултати. Считам, че джентълменски изпълнявам поетите към футболистите от представителния мъжки отбор ангажименти, но не срещам подобно отношение от тяхна страна.
 
Днес, в присъствието на трима от членовете на Съвета на директорите, проведох среща със спортно-техническото ръководство на клуба, пред което изразих недоволството си от незадоволителното представяне на отбора, след което изслушах подробния анализ за неговото представяне. Поставих условие за задължителна промяна в игровия облик на отбора в краткосрочен и средносрочен план, изготвяне на план за интегриране на млади играчи от школата в представителния мъжки отбор и поех ангажимент да се срещна лично с футболистите.
 
Своевременно ще Ви информирам за мерките, които ще предприема.
 
 
 
С уважение,
 
Георги Самуилов"
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки