В Левски не знаят как да използват Алар, пишат в Австрия

Нападателят е под наем на "Герена" от Рапид Виена

В Левски не знаят как да използват Алар, пишат в Австрия

 Австрийският сайт abseits.at направи сериозен анализ на представянето на Дени Алар в Левски. 29-годишният нападател акостира на "Герена" през лятото. Той е под наем от Рапид (Виена), като контрактът между двата клуба е до края на шампионата. Материалът за Дени е озаглавен "От жокер до титуляр". Той е доста голям, като в него влизат най-различни статистики като средно голови шансове на мач, единоборства и т.н.

 
"Дени Алар бързо записа постижение за клуба си, вкарвайки в дебюта си. Той се разписа при успеха над Ружомберок в Лига Европа, въпреки че се появи на терена едва в 78-ата минута. В следващия квалификационен кръг на турнира - при гостуването на АЕК Ларнака, за първи път бе и титуляр, но бе заменен още на почивката. Впоследствие той ту бе на терена, ту на скамейката. В крайна сметка игра в 16 от 18-те мача на Левски в първенството - 8 пъти бе титуляр, 8 пъти влиза като резерва.
 
 
 
Добрата новина е, че от месец октомври той неизменно е в стартовата единайсеторка и получава доста игрово време. Във всичките турнири има 3 гола и 4 асистенции за 950 минути на игрището. В последните 4 мача той помогна на тима си да стигне до 5 от завоюваните 7 точки. В момента Алар е постоянен, играе редовно. Въпреки това изглежда така, че треньорът му все още не знае как да го използва, не е усетил коя е най-удобната позиция за 29-годишния футболист. Първоначално той бе използван на върха на атаката в схема 4-2-3-1. Но в последните мачове е в ролята на офанзивен полузащитник", отбелязва изданието.
 
В Австрия са убедени, че Алар ще изпълни договора си с Левски докрай и няма да се върне в Рапид през зимата. През лятото пък двата клуба ще водят разговори и за постоянен трансфер.
 
"Тема Спорт" 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки