Балъков: Много съм разочарован от това, което се случи с мен в националния отбор

"Трябваше да преглътна много негативизъм", призна Бала

Балъков: Много съм разочарован от това, което се случи с мен в националния отбор
Бившият национален селекционер Красимир Балъков даде пространно интервю пред “Тема Спорт”. В него той говори по множество въпроси, като не пропуска да отбележи, че е обиден от начина, по който приключи престоят му начело на “лъвовете”. Той се спира на избора на Димитър Илиев за Футболист на годината, ситуацията във футбола ни и идеите си за развитието му.
 
“Не мога да дишам без футбол. Продължавам да работя по своята концепция за юношеския футбол. България се нуждае от нова визия за играта. Общувал съм с много хора, натрупал съм знания, които мога да приложа. В нашата страна има много футболен материал. Проблемът е, че манталитетът ни в някои сфери е неконструктивен.
Не сме отворени към промени, много трудно се решаваме на такива. Някак си не вярваме в практиките, които се прилагат от години в чужбина. Няма визионери. Всеки иска да спечели бързо пари и нещата да се случват на момента. Не става така. Консервативна нация сме и не сме много отворени към промени. Нямаме и необходимото търпение. За да започнеш да печелиш от футбол, са необходими поне пет години. Това е периодът, в който създаваш играчи”, казва Балъков.
 
 
Той се спира и на темата “БФС” след подадената от Борислав Михайлов оставка.
“Аз съм много разочарован от това, което се случи с мен в националния отбор. Трябваше да преглътна много негативизъм. Два-три месеца по-късно още не съм преживял всичко. Изхабих много енергия, вложих много желание. Начинът, по който приключи цялата история обаче беше, доста тежък и неуважителен към мен. Това, което стана, си е  загнездено в мен.
Всичко свързано с ръководството на футболния съюз не ме касае и не искам да го мисля. Но безусловно стискам палци на националния отбор. Разговаряхме с Георги Дерменджиев. Вярвам, че можем да направим нещо положително в този толкова негативен момент. Искам да напълним стадиона на 26 март и да подкрепяме националния отбор, както никога преди. Да напълним с идеята да подкрепим отбора, а не да вредим, както стана на мача с Англия. Да, ако се класираме на европейско, футболът ни няма да стане по-добър, но поне ще е солидна предпоставка, за да се случи нещо различно в следващите години. Унгария е отбор на нашето ниво, както и останалите потенциални съперници. Нашето малко предимство е публиката”, допълва бившият национал.
Балъков говори и за избора на Димитър Илиев и появилите се коментари защо не е бил викан в националния отбор.
 
“Този въпрос  е към журналистите, защото вие си го избрахте, нас никой не ни е питал. Уважавам избора и поздравявам Илиев. Мисля, че също толкова аргументи като него имаше и Антон Недялков.  Вие, журналистите, обаче сте избрали друг”, коментира легендата.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки