Локо (Сф) отмъкна точка от Левски в мъка на "Герена" (ВИДЕО)

Двата тима не си отбелязаха голове в слаб мач от 12-ия кръг на "А" група

Локо (Сф) отмъкна точка от Левски в мъка на "Герена" (ВИДЕО)
Левски и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в първия мач от 12-ия кръг на родното футболно първенство. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов” бе оспорван, а домакините имаха по-добрите възможности за отбелязване на гол, но до попадения в днешната среща така и не се стигна и по този начин двата отбора взеха по точка от сблъсъка помежду си.

След това равенство Левски вече има актив от 19 точки, като се намира на 6-ата позиция. Локомотив (София) е на 9-ото място в 13 точки. 
 
 

Още в 3-ата минута „сините” имаха добра възможност да открият резултата, след като Димитър Макриев се озова на добра позиция, напредна с кълбото и стреля, но Валентин Галев спаси удара на нападателя на Левски. Следващата добра възможност за домакините бе в 19-ата минута, когато Гари Родригес пробва удар, но кълбото премина над напречната греда.

”Сините” имаха нова добра ситуация за отбелязване на гол в 26-ата минута, когато Мирослав Иванов засече топката след пас на Гари Родригес, но Валентин Галев бе на мястото си и улови. Една от най-чистите възможности за Левски бе в 29-ата минута, когато кълбото бе центрирано в наказателното поле, а Владимир Гаджев успя да нанесе удар, който обаче бе блокиран от Александър Бранеков, а след това друг бранител на гостите изчисти.
 


Маркиньос се отчете с неточен изстрел с глава за Локомотив в 35-ата минута, а малко след това Владимир Гаджев можеше да отбележи за Левски, но Елтон блокира удара на полузащитника. Румен Трифонов нанесе удар отдалеч в 41-ата минута, но Горан Блажевич улови без проблеми. 



Минута по-късно Макриев центрира кълбото, Гаджев го отклони, а вратарят Галев успя да избие, след което бранителите на Локомотив успяха да предотвратят опасността. В 44-ата минута „червено-черните” имаха добър шанс да отбележат - кълбото бе центрирано в наказателното поле от корнер, Димитър Илиев го пропусна, то премина и покрай Горан Блажевич, след което Александър Бранеков не успя да го засече и то излезе в аут. Така на почивката на мача резултатът бе 0:0. 



Първата по-интересна ситуация през втората част бе в 50-ата минута, когато Нуно Пинто центрира чудесно в наказателното поле, където Димитър Макриев засече с глава, но прати кълбото покрай лявата греда. 2 минути по-късно Мирослав Иванов центрира, а Даниел Димов стреля с глава, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

В 58-ата минута Гаел пробва нещо средно между удар и центриране, но Пламен Димов подложи крак и кълбото излезе в корнер. Левски пропиля нова възможност пред вратата на съперника в 69-ата минута, когато Ларсен Туре получи от влезлия в игра през втората част Антонио Вутов, след което преодоля Бранеков и стреля, но Валентин Галев спаси. Малко след това Маркиньос центрира в наказателното поле, но Гаел не успя да играе с кълбото и то излезе в аут.



В 73-ата минута Мирослав Иванов стреля неточно от пряк свободен удар, а 5 минути по-късно и Ларсен Туре се отчете с удар извън рамките на вратата. В 83-ата Кевин Бру също не успя да насочи кълбото в очертанията на вратата след изпълнение на пряк свободен удар. 

Секунди преди края на мача Даниел Димов прати топката в мрежата на гостите, но реферът Христо Ристосков не затече гола заради нарушение на Димитър Макриев срещу Александър Бранеков в наказателното поле. Така последният съдийски сигнал за двубоя дойде при нулево равенство. В следващия кръг за Левски предстои мач с ЦСКА, а Локомотив (София) ще приеме на свой терен Ботев (Пловдив). 


Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки