Нефтохимик гледа спокойно към реванша за оцеляване с Монтана след 3:1 в Ловеч (ВИДЕО)

Бургазлии взеха повече от комфортен аванс преди реванша на 22-ри май

Нефтохимик гледа спокойно към реванша за оцеляване с Монтана след 3:1 в Ловеч (ВИДЕО)

Нефтохимик победи с 3:1 Монтана като гост в първи бараж за оцеляване в Първа лига. Основна роля за успеха на бургазлии изигра Костадин Хазуров, който отбеляза два гола и асистира за третия. Почетното попадение на домакините пък дойде дълбоко в добавеното време.
 

Срещата започна прекрасно за Нефтохимик и още в 9-та минута можеше да води, но удар от разстояние на Яни Пехливанов се отби от напречната греда. Шест минути по-късно обаче Костадин Хазуров беше съборен на границата на наказателното поле от вратаря на домакините Корин Брокс и беше отсъдена дузпа за гостите, която беше реализирана именно от Хазуров.

В 21-та минута авансът на Нефтохимик вече беше два гола, след като Хазуров намери с перфкетен фалциран пас Владислав Романов и нападателят предоля излезлия напред Брокс с техничен удар в далечния ъгъл.

Още преди да е изминал и половин час игра бургазлии можеха да водят с класически резултат, но удар на Хазуров беше спасен от вратаря на Монтана, а след това Пехливанов не успя да намери добре топката за добавка.

След почивката двата отбора заиграха равностойно, но в 55-та минута Нефтохимик отново показа по-добра игра. Иван Вълчанов напредна отдясно и намери непокрития Костадин Хазуров, който от около 12 метра нямаше проблем да насочи топката в мрежата за втори път в мача.

В 70-та минута Антъни Иванов стреля опасно извън наказателното поле, но не успя да донесе почетно попадение за Монтана. То дойде чак в 91-та минута, когато Петър Атанасов отбеляза красиво попадение "падащ лист", след като стреля извън наказателното поле, възползвайки се от лошото изчистване на Яни Георгиев при корнер.

Така Нефтохимик гледа спокойно към реванша в понеделник, 22-ри май, и очаква победителя от другата двойка Славия - Локомотив (ГО), за мач, в който ще се реши кой оцелява и кой ще играе бараж срещу отбор от Втора лига.


 

 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки