Две танцови двойки на „Парадайс данс” отиват на шампионата на Евросъюза

Двете пловдивски топдвойки Тодор Кондов - Снежана Славова и Жеко Жеков-Ина Чокова от „Парадайс данс” при Военен клуб-Пловдив ще представят България на първенството по спортна танци на Европейсксия съюз през декември

Две танцови двойки на „Парадайс данс” отиват на шампионата на Евросъюза

Двете пловдивски топдвойки Тодор Кондов - Снежана Славова и Жеко Жеков-Ина Чокова от „Парадайс данс” при Военен клуб-Пловдив ще представят България на първенството по спортна танци на Европейсксия съюз през декември.

Тошко и Снежи се готвят за достойно представяне на европейския шампионат по латиноамерикански танци, който ще се проведе в германския град Ветцлар.

Джеки и Ина пък са в предстартова подготовка за участието си в първенството на Евросъюза по стандартни танци, което ще бъде в чешкия град Усти над Лабем.

”И двете наши двойки са много опитни и сработени двойки, те са вицешампиони на България за последните две години. Ще разчитаме много на отличното им представяне, дано само имат повече спортен шанс, което също е от значение в нашия спорт”, сподели главният  треньор на „Парадайс данс” Светозар Жеков. - Конкуренцията там ще бъде направо жестока, защото членки в Евросъюза са много от страните с лидерски, водещи позиции в Световната федерация по спортни танци като Италия, Германия, Франция, Унгария и Испания”.

Тодор Кондов - Снежана Славова и Жеко Жеков-Ина Чокова обаче се намират в много добра спортна форма и се представят на ниво напоследък.

Както е известно, първите двама играха престижен ¼-финал на латина във Виена на най-силния международен турнир по спортни танци от календара на Международната федерация през миналия месец. Популярното състезание в Австрия и тази година бе кръг от Световната купа. Тодор Кондов - Снежана Славова представяха България и на световното първенство по латиноамерикански танци в Ню Йорк през миналата година. В шампионата на планетата тогава се пуснаха всички най-добри танцови двойки на латина в света, конкуренцията бе жестока, а нашите стигнаха до 1/8-финалите.

Жеко Жеков-Ина Чокова пък стигнаха финал на стандарт по време на международния турнир в Марибор. Надпреварата събра почти целия елит на спортните танци в Европа и света бе изключително силно.

Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки