Иван Колев и Маргарита Христова най-бързи в пороя на Витоша

Третото издание на Home Mountain Enduro предложи най-много екшън по трасетата

Иван Колев и Маргарита Христова най-бързи в пороя на Витоша
Екстремните колоездачи Иван Колев от Ram Bikes и Маргарита Христова от Bike Center Team се ориентираха най-бързо и точно в поройния дъжд за да триумфират с титлите на Витоша Home Mountain Enduro, състезанието бе част от инициатива София – Европейска столица на спорта.

Третото издание на надпреварата предложи най-много екшън по трасетата. Поройният дъжд не спря цял ден, особено силен бе той в горната част на планината и в периода на финалното изпитание, когато колоездачите се спускаха от х. Момина скала до Бояна. Изключително тежките условия, не успяха да уплашат близо 70 човека от цялата страна, които стартираха в едно от най-трудните изпитания на маунтинбайка в България.

В деня на тренировките времето бе сухо и благосклонно, за разлика от състезателния ден, когато още от сутринта заваля безспирен дъжд, имаше гъста мъгла, а температурите не надхвърлиха 15 градуса. Тежкото време превърна трасетата в истинска кална пързалка и ги направиха още по-предизвикателни за всички стартирали.

Въпреки всичко, състезанието завърши успешно, без сериозни травми и инциденти, а участниците се справиха повече от добре с тежките условия, в които бяха поставени. Най-добро общо време от 22:26.06 мин.  по специалните отсечки успя да постигне Иван Колев, което го нареди и на първото стъпало на почетната стълбичка в категорията на мъжете. На второ и трето място след него при мъжете се наредиха Добромир Добрев и Асен Стратиев.

Home Mountain Enduro се проведе за трета поредна година в „домашната“ на софиянци планина, като част от активностите на София 2018 – Европейска столица на спорта и календара на Столична община. Събитието е едно от най-трудните и интересни колоездачни събития в България, което се провежда ежегодно, а за следващата година организаторите обещават много приятни изненади.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки