Рафа Надал преклони глава пред Давид Гофен в титаничен сблъсък

Три драматични сета решиха крайния победител

Рафа Надал преклони глава пред Давид Гофен в титаничен сблъсък

Фаворитът във финалния мастърс на ATP в Лондон Рафаел Надал загуби първия си мач. Той отстъпи на белгиеца Давид Гофен в титаничен сблъсък с 6:7 (5), 7:6 (4), 4:6, след повече от два часа и половина игра в зала "О2 Арина". Това бе първа победа на Гофен над Надал.Срещата бе от групата, в която участва и Григор Димитров - "Пийт Сампрас".

 

В първата среща за днес Гришо победи с 2:1 сета Доминик Тийм, след над два часа игра. Следващият съперник на най-добрия български тенисист ще бъде именно победителя от тазвечершния сблъсък - Давид Гофен.

 

Гофен успя първи да стигне до пробив - за 2:1. Надал успя да върне пробива за 3:3. Белгиецът отново дръпна при 6:5 и сервис за спечелването на сета, който обаче с 2 двойни грешки подари на съперника - 6:6. Гофен все пак взе първия сет, след като в тайбрека се наложи със 7:5.

 

Гофен пропусна чудесна възможност да затвори мача в два сета, след като във втория поведе с 5:3 и сервираше за спечелването му. Нова двойна грешка, обаче отново дари ребрейк за Надал. При 6:5 в своя полза и 0:40 на сервис за испанеца, Гофен пропиля и трите мачбола. В тайбрека Рафа наложи волята си на 4.

 

По всичко изглеждаше, че Гофен бързо ще вземе третия сет, след като осъществи 2 пробива и поведе с 4:1. Надал обаче върна единия, за да стигне до 2:4. При 3:5 испанецът взе подаването, но при 5:4 в своя полза, Гофен сервираше за спечелването на мача. Той поведе с 40:15 след и завърши мача с ас.

 

Припомняме, че световният номер едно беше под сериозна въпросителна за участието си в Лондон, след като контузията му в лявото коляно се обостри по време на Мастърса в Париж и той трябваше да се откаже, за да претърпи нужното лечение. Малко преди започването на турнира Надал обяви, че е готов за игра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки